Små irriterande fel

Jag läser en kurs som heter numeriska metoder för diffrentialekvationer. Super smidigt namn ju... Hur som helst så är det lite programmerings-aktigt genom att man skriver program som räknar ut saker. Typ.
I kursen har man tre projekt, varav det sista ska in på måndag. Och till projekten skriver man en rapport. Det sista projektet hade fyra uppgifter, och fram tills igår hade jag och min projektpartner gjort nästan tre av dem. Men den sista uppgiften ville inte bli rätt. Vi la nog två timmar på den där uppgiften under gårdagen. Vi frågade en övningsledare som gick igenom koden och inte kunde hitta något fel. Lagom nedslående när inte heller de duktiga kan hitta vårt fel. Så idag var det ny övning. En ny övningsledare kollade på koden, och hittade inget fel... Frustrationen växte ganska dramatiskt. När tredje övningsledaren hade vi suttit med det i 2,5 timme till. Den funkar fortfarande inte och vi börjar gå igenom koden en tredje gång. Då kommer första övningsledaren tillbaka och har löst vårt problem. Vi hade bytt plats på en parameter "d" och en "dt"...

#1 - - Perre:

Jag trodde att jag var någorlunda intelligent, men det där fattade jag noll av.

Svar: Att vara intelligent betyder inte att man förstår allt ;) Men om det var felet i vår kod du inte förstod så kan jag förklara. Skapar man en funktion så bestämmer man vilka siffror man vill ge funktionen att jobba med, input. När man sedan använder den måste man skriva input i rätt ordning, vilket vi inte gjorde. Vi sparade siffror i namnen d och dt, och bytte plats på dem när vi använde vår funktion.
Dess

#2 - - Perre:

Ok, då fattar jag lite mer. ☺️

Svar: Härligt😊
Dess