Livet med diskmaskin

Som student har man oftast varken mycket pengar eller boyta. Därför får man också finna sig i saker som att man får diska för hand. Något som sambon verkligen avskyr och som även jag inte heller är så förtjust i. Därför fick sambon för sig att han skulle önska sig en bänkdiskmaskin i födelsedagspresent när vi blev av med vår lånade micro. Vi fick ju ganska snabbt micro igen, men drömmen om en bänkdiskmaskin levde kvar. Och när sambon väl fyllde år så fick han pengar av de flesta för att kunna köpa sig en bänkdiskmaskin.
Vi tog oss därför ut till handelsplatsen Nova utanför staden för att köpa en. De hade dock inga på lager, i någon av de affärerna vi var inne i. Så vi beställde från den med kortast leveranstid. Dock kom den inte till utlovat datum. Efter att ha ringt och frågat efter den lovade de leverans en eller två veckor senare. När det första av de datumen passerat fick pappa lust att gnälla lite på dem, så de gjorde han och dagen efter fick vi samtal om att den fanns att hämta.

Min pappa är en sann fixare. Gnälla på företag som inte levererar i tid eller allt möjligt praktiskt. Han har garaget fyllt med prylar till allt och lite till. Och sedan har han ännu lite mer prylar. Att installera en bänkdiskmaskin var inga problem för honom. Då han var i Lund med jobbet under två dagar kunde vi därför hämta ut den första dagen och sedan installera den nästa. Lampan över diskbänken behövde flyttas för att maskinen skulle få plats, så det fixade han också. Det tog en kväll för honom, och hade säkert tagit mig och sambon en hel dag att göra själva!

Nu lever vi därför riktigt lyxliv för att vara student med egen diskmaskin! Och vi är så nöjda!

Det blir så rent!