Stockholmsbesök

Eftersom sambons bror, den yngre av hans två äldre bröder fått barn så åkte vi upp till Stockholm i helgen.
Tågresan upp var lite tråkig. Tåget körde på en älg innan vi ens lämnat Skåne... Först blev vi stående i 40 min innan vi kunde börja rulla igen. Men kollisionen hade orsakat att något av lokets säkerhetssystem inte gick att få igång så av säkerhetsskäl fick vi bara köra i 80km/h. På nästa station vilket var Alvesta försökte de starta om loket för att få igång även säkerhetssystemet, vilket lyckligtvis fungerade. Vi anländetill Stockholm ungefär 1,5 timmer senare än beräknat.

Lördagen blev egentligen enda dagen för att hinna träffa folk. Vi bodde hos brodern med den lilla nyfödda som är en nätt liten flicka. Vi åt en supermysig frukost innan jag och sambon delade på oss. Jag åkte till min faster och hade där en trevlig lunch, ishockeyspelande med kusinerna, fika och avslutningsvis tennis och bowling på WiiSports. Sambon hade istället en mysdag med bröderna och en av sina kusiner med kusinbarn. På kvällen anslöt jag mig till samlingen av sambons bröder. Det blev hamburgare av lyxvariant och sedan lugnt lugn med alla småbarnen. Den äldre brodern har två pojkar, numera nästan 3 och 1 år.

Idag, söndag, gick vårt tåg tidigt så det blev bara ett snabbt hejdå innan vi åkte. Resan hem gick bra, utan några missöden mer än lite illamående.
Nu väntar en förhoppningsvis lugn söndagsfortsättning.