Flyttsläpen

Pappa har en släp som vi lånade till flyttandet i helgen. Ett sådant vanligt släp som man sätter efter bilen. Egentligen var tanken att vi skulle hämta det hos honom, men det var fler som ville låna det så istället fick vi hämta det utanför Hässleholm.

 
På fredagskvällen kom därför sambons pappa ner med bil till Lund, och därifrån körde sambon och jag till Hässleholm för att hämta det. Jag har tidigare aldrig kört med ett släp. Men jag backade till för att sätta på det på bilkroken med hjälp av sambons instruktioner och han tänkte sedan försöka dra släpet sista halvmetern. I nedförsbacke... Det gick såklart inte alls så jag fick backa till bättre. Men det gick faktiskt väldigt bra när vi var överens om att den måste hamna bra, gick på första försöket. Ännu så länge var allt frid och fröjd. Vi fick på släpet på dragkroken och ska sätta in kontakten till lamporna på släpen. Då vi upptäcker att det inte är samma koppling på släpen som på bilen... Lite villrådiga får vi ringa pappa som konstaterar att bilen är för ny, men han hade en adapter som vi fick köra och hämta inne i Hässleholm. När pappa sätter på kopplingen så konstaterar han att vi glömt att sätta på säkerhetslinan, den som ska dra släpets handbroms ifall släpet skulle hoppa av kroken medan man kör. Jag hade inte en aning om vad det snöret skulle vara till men det fick jag ju lära mig.
 
Själva flyttandet med släpen gick sedan ganska bra, utan några större missöden. Men när vi skulle lämna släpet hemma hos pappa igen blev det problem. Veven som man använder för att sänka/lyfta hjulet framtill gick knappast rubba. Vi ville inte backa med släpen utan tänkte putta den. Men med ett stelt framhjul går det inte att svänga en släp.
Efter mycket trixande, och lyftande på släpets framände så hamnade det tack och lov där vi ville ha det.
 
Så på det hela taget så gick det ju bra. Och jag har lärt mig en hel del om släp.
Och på det bjuder jag på en bild av pappas vovvis
 
#1 - - Perre:

Ja att köra med släp är ju inte så lätt. Skönt att det gick bra efter alla vedermödor.
Oj vilket fint porträtt på en fin hund.