Kryddlådan

Eftersom vi bor litet har vi ingen kryddhylla, som kanske är det klassiska. Oftast har man väl den ovanför spisfläkten. Eller så är åtminstone jag uppväxt. Men har man nu ingen kryddhylla så får man skaffa sig andra sätt att förvara sina kryddor. De vi använder allra mest står i skåpet över spisen, med tallrikar, matlådor m.m. Men de där man inte använder så ofta blir snabbt ett problem när man har begränsad yta. Vi löste det med en kryddlåda som står ovanpå köksskåpen.

 
 
 

Det är en ganska trevlig lösning, och vi sparar alltid glasburkarna, fyller på dem eller diskar dem och fylller med en annan krydda. Vi köper nästan alltid kryddor i påse. Varför betala dyra pengar för glasburkarna när man lika gärna kan spara dem? Dessutom känns det väldigt onödigt att slänga burkarna när kryddan tagit slut. Väldigt o-miljövänligt. Även om vi nu har glasåtervinning hos oss. Burkarna gör det dessutom mycket enklare att hitta i lådan, bara sätta en liten lapp på locket så går det snabbt och lätt att hitta det man letar efter. Det är mest sånt som man inte använder så ofta, typ lagerblad och kryddnejlikor som permanent bor i påse.

Tyvärr har vi ingen plaståtervinning för påsarna, den vi gick till lades ner så just nu har vi bara den återvinningen vi har i soprummet här hemma. Men jag är på jakt efter en som inte ligger för långt bort. Kryddor borde man kunna köpa i papperspåse, i lösvikt. Hade varit smidigt!

#1 - - Perre:

Smart lösning 🙂