Mat och bak

Igår var vi hemma hos en kompis för bakprojekt. Vi gör det då och då när någon av oss har kommit på något man är sugen på att baka eller laga. Igår var temat hallon, eftersom vi hade färska. Och eftersom projekten brukar ta en hel del tid så bestämde vi oss för två projekt, ett bakprojekt och ett matprojekt. Bakprojektet var en choklad och hallonpaj.


Ett skal, en fyllning med mandelmassa och en hallontryffel med mörk choklad. God i små mängder men tryffeln blev ganska besk av den mörka chokladen och samtidigt sur av hallonen. Helt okej i små mängder men troligtvis inget vi kommer göra fler gånger.


Matprojektet var i grund och botten att vi ville försöka oss på att göra egen bearnaisesås.

Det var inte helt lätt, kaoset i köket var värre än vad som någonsin tidigare skådats. Och då var vi ändå i ett korridorskök... Såsen blev väldigt god, men skar sig direkt vid servering. Det var kritisk att hålla den varm men inte för varm och när vi ställde den på bordet så gick det åt skogen direkt. Men det var åtminstone god innan den skar sig, och faktiskt även efteråt, även om det inte såg så gott ut.


En väldigt dålig bild på den kompletta måltiden. Pankopanerad aubergine och zucchini, kluftpotatis, lite kokt maj och sallad. Och så bearnaisesåsen såklart. Sambon var inte så förtjust i grönsakerna, men vi andra två tyckte att det blev gott. Fast bearnaisesås försöker vi nog oss inte på igen. 

En kommentar publicerat i Mat/Bak
Taggar: Bearnaisesås, Choklad och hallonpaj, Gäng med baktankar
#1 - - Perre:

Nej det där har jag aldrig vågat mig på. Jag brukar fuska och köpa pulversås som blandas med smör eller margarin. Kan ju inte jämföras med "riktig" förstås, men får duga.

Svar: Det var absolut ett kul projekt, men jag tror vi gör som du och håller oss till färdigsås.
Dess