7 rum på 20 kvadrat

Sambon brukar skämta om att vi har sex rum på 20 kvadrat. Badrum, sovrum, hall, kök, vardagsrum och matsal. Nu på sommaren utökas det även till bastu/växthus.

 
Vi bor alltså två personer (plus vår lilla vita marodör) i en etta på totalt 20 kvadratmeter. Det har vi gjort sedan jag flyttade in, för snart 3 år sedan. Jag trodde vi skulle bli knäppa på varandra på så liten yta, vilket vi (mest jag...) väl också blir då och då. Men på det stora hela fungerar det ju faktiskt ganska bra.
 
Största problemet på sommaren är just det där med att vi får ytterligare ett rum att lägga till listan. Bastu/växthus. Här kan bli otroligt varmt, ofta är vi uppe i 25-30 grader inomhus när solen lyser på eftermiddagen. Och då brukar vi ändå stänga av elementen så fort det börjar bli lite soligt någon dag. På nätterna sjunker det till 24-25, vilket också är standard för de mindre soliga dagarna när det ändå är varmt.
 
Det är lite oklart varför det blir så fruktansvärt varmt. Vi drar ner persienner, öppnar fönster och har haft fläkten igång. Det gör ingen större skillnad i temperaturen. Vilket gör att det är ganska odrägligt att vara hemma på sommaren. Här finns inte något badställe jättenära heller, vilket faktiskt är ganska synd. Men det värmen i vår lilla lägenhet ännu jobbigare att stå ut med. Men å andra sidan så är det ju kanske inte så illa att även kunna skryta med att ha bastu på 20 kvadrat?
 
Lilla marodören uppskattar i alla fall när solen lyser in.
#1 - - Perre:

Det låter i varmaste laget, men det måste ju vara bra för tomaterna 🙂
Antar att ni inte kan öppna fönstren hur som helst heller med tanke på Elsa som kan smita ut.

Svar: Det är lite varmt... Vi öppnar fönstrena och drar ner persiennerna som ligger innanför fönsterkarmen. Så hon har inte fritt fram, men man måste ju ha lite koll på henne.
Dess