Fössta tossdan i mass

Idag är det småländskans dag, eftersom det tydligen låter kul när man på småländska säger "första torsdagen i mars", i och med att man då tar bort "r". Själv säger jag precis sådär, för trots att jag på båda sidor släkten har skånskt arv så är jag ju uppvuxen i Småland. Därav pratar jag väl till stor del småländska, och tar bort alla "onödiga" r i ord. Traditionellt sätt så ska man äta marsipantårta, eftersom även marsipan och tårta innehåller r som man med fördel kan ta bort när man pratar. Men jag är inte särskilt förtjust i det, så det får nog bli helt vanlig mjölkchoklad istället. Inga r, men gott i alla fall!

 
Hursomhelst så är det i alla fall mars nu. Årets första vårmånad, även om det kanske är att önska lite mycket att det verkligen blir vår ännu. Men med nya månaden kommer de där första vårkänslorna hos mig. Att städa, ut med gammalt, in med nytt.  Hade jag fått välja hade jag väl bytt ut halva garderoben, men det sätter plånboken effektivt stopp för. Men suget är där åtminstone. Jag vill plocka fram vårskorna och sommarjackan. Men jag inser ju att jag kommer bli både blöt och kall om jag börjar redan. Så det får väl vänta lite till. Men snart!
 
Snart kommer våren med blommor!
 
#1 - - Perre:

Oj, pratar du småländska! Då har du verkligen ett charmigt tungomål. Jag tycker om dialekter trots att jag själv pratar trist stockholmska.
Ha bara tålamod så ska du se att våren kommer när du minst anar det ☀

Svar: Jajamen! Ingen Emil i Lönneberga-småländska, men småländska är de. Tror alla dialekter har sin egen charm. Fastän jag är urdålig på att särskilja dem.
Dess