Vår och våffeldagen

Här nere i Lund har våren verkligen börjat sin frammarsch. Vintergäcken är redan överblommad och snödroppar, krokusar och diverse andra blommor har tagit deras plats. Till och med påskliljorna börjar titta fram. Vädret har bjudit på väldigt bra humör och vi har haft sol flera dagar.

 
Det börjar kännas som att varmare tider snart anländer. Svårt att säga vad aprilvädret bjuder på, men känslan av det där som kommer på våren är där ändå. Man vet liksom att när nästa tentor är skrivna är det ledighet som gäller. Man vet att det kommer en massa lediga dagar med påsk, kristihimmelfärds och klämdagar. Man vet att det är ljust på morgonen när man stiger upp, och det är ljust långt efter att man kommer hem igen. Allt det där som hör våren till. Folk som tar studenten och folk som tar examen. Jag känner faktiskt en av varje sådan person, båda ifrån volleybollen.
 

Dagen har vi spenderad med att vårstäda. Alla tråkiga saker som bakom spisen, i kylskåpet och dammtorka fönsterkarmarna. Men det har faktiskt blivit väldigt fint, och det känns väldigt skönt. Och ännu bättre är att det idag är våffeldagen, kanske även det ett klar vårtecken? Vi har såklart ätit våfflor idag, med socker och sylt. För det mesta inte samtidigt.