Vi har inget vatten

Eller åtminstone inget drickbart sådant. Det verkar nämligen som att vattenverket har tabbat sig lite. Igår fick vi reda på att vattnet i kommunen är otjänligt som dricksvatten och att alla rekommenderades att koka vattnet innan användning. Anledningen ska vara att det finns bakterier i vattnet som helt enkelt inte får vara där för att det ska vara godkänt som dricksvatten.

Det är ju ingen kris eller katastorf direkt, men jag blir alltid sådär oförklarligt törstig när man har en begränsad mängd vatten. Hittills har det lyckligtvis gått ganska bra. Vi har fått göra plats i kylskåpet så att vi kan förvara lite vatten där när det svalnat efter kokning. Man behöver ju trots allt vattnet mer än man tänker på det. När det är så självklart att det finns rent vatten i kranen så funderar man inte så mycket på det. Jag är en sådan som på utlandsresor kan längta till att få komma hem och dricka ett ordentligt glas med kranvatten. Men sedan har man ju glömt bort det lika fort igen. Tacksamt nog så kan man ju ändå laga mat med det, eftersom det ändå värms upp till kokpunkt under processen. Och dusch, toalett och dylikf fungerar ju utan någon påverkan alls. Men det blir ju lite krångligt.
 
Så vitt vi vet så får vi fortsätta att koka vattnet till på lördag eftermiddag när de ska gå ut med ny information. Så tills dess så kokar vi!
 
#1 - - Perre:

Hoppas verkligen att du inte tycker jag är tjatig som tittar in och kommenterar i ett kör. Hade faktiskt inte alls tänkt följa någon blogg så här, men tycker om ditt sätt att skriva om vitt skilda saker och upplevelser i ditt liv. Jag ser fram mot varje inlägg och kan ju inte låta bli att visa lite respons.
Hoppas det ordnar sig med vattnet nu.

Svar: Absolut inte! Tvärtom är det ganska trevligt att få små kommentarer. Kul att du gillar bloggen, och kul att du orkar lämna respons.
Med vattnet löser det sig nog snart :)
Dess