Växthuset i Botaniska trädgården

När vi i helgen gick och spatserade i Botaniska trädgården såg vi folk som var inne i växthuset. Vi har aldrig varit där inne, mest för att det nog inte varit öppet de gånger vi är där. Sambon har dock velat gå in där ett tag, så trots det fina vädret passade vi på.

 
Växthuset är förvånansvärt stort. Eller så har jag dålig uppfattning om hur stort det är på utsidan... Hursomhelt är det uppdelat i olika sektioner med olika typer av växter. Sådana som trivs i medelhavsklimat, öken, tropiskt osv. Där fanns massor av olika växter, mest grönt, men en del växter hade lite annat att titta på.
 

Som denna lilla röda färgbomb. DetMen sedan fanns det också konstiga saker, som denna lilla saken.

 

Och jättefina som denna

 

Där skulle finnas ett tiggummiträd, men vi hittade aldrig det. Däremot hittade vi ett kakaoträd, som bar frukt. Det är ju inte heller så pjåkigt. Utan dem hade ju ingen choklad funnits liksom.

 

Det var faktiskt ett riktigt roligt besök. Man hittar mycket när man turistar i sin egen stad. Liten rolig detal är att de har vaktlar inne i växthuset. Alltså små fåglar som ska äta upp skadedjur på växterna så att de inte blir sjuka och dör. Häftigt att man kan skapa ett sådant litet ekosystem inne i ett växthus!

 
#1 - - Perre:

Ännu mer härliga bilder. Kul med vaktlarna. Ser inte om det är dvärgvarianten, men dom kanske är för små att ha lösa i ett växthus. När ungarna kläcks är de ju inte större än humlor 🐝

Svar: Ingen aning vilken sort det var. Men små som humlor såg vi i alla fall inga. Men de kan ju ha växt till sig.
Dess