Hallongården, igen

Igår var sambons mamma och morfar på besök. Först var vi på Nova en sväng, och sedan körde vi till Hallongården. Igen. Men hallon är ju så fantastiskt gott så det gjorde absolut ingenting. Säsongen för hallon är nog snart över, medan säsongen för björnbär håller på att börja. Vi plockade nästan lika mycket hallon som förra gången, och två askar björnbär. 


Nu har vi styckfryst hallon, och i princip fyllt hela frysen med bär. Vi har alltså både blåbär, björnbär och hallon i frysen. Och blåbärssylt, vinbärssaft och vinbärsgelé i kylskåpet. Och av sambons mamma fick vi en stor flaska rabarbersaft (!) och en liten med flädersaft, som nu också huserar i kylskåpet. Våra kylningsmöjligheter börjar bli en aning begränsade, med tanke på att vi endast har halvhögt kylskåp och frysfack. Men å andra sidan är det väldigt kul att fylla kyl och frys med frukt, bär och hemgjort. Så jag ska inte klaga.

#1 - - Perre:

Härligt att ha i vintermörkret sedan. Har faktiskt aldrig ätit björnbärssylr nån gång. vad kan man mer göra av dom?

Svar: Köra björnbär i micron, och äta till vaniljglass. Så gott!
Dess

#2 - - Perre:

Får testa det nån gång ☀️

Svar: Gör det! 😊
Dess