Lunds skördefest

I helgen var det skördefest i Lund, som delvis yttrade sig som marknad i Stadsparken. Jag och sambon tog en liten promenad för att titta på det hela.

De hade både grisar och kor, även om jag inte riktigt förstod tanken. Antagligen var det för att det skulle bli lite roligare för barnen. Något som verkade ganska uppskattat ändå. Fast allra mest uppskattat var nog en rundbal med halm som man fick leka i. Det var många, både vuxna och barn som gick runt med halm i både hår och kläder.

Själva marknaden var dock till stor del ganska mycket av samma. Tror där var i alla fall fem stycken som sålde honung. Sedan var där lite pumpor, sylt, grönsaker, träslöjd, skinfällar och en del matstånd. Man kunde åka häst och vagn, och man kunde ta med sig egna äpplen och musta dem på plats. Några äpplen hade vi dock inte, så vi fick nöja oss med att köpa oss en äppelmust på Ica på vägen hem.
#1 - - Perre:

Låter inte som någon riktig hit. Men honung är ju alltid gott och grisar ser man ju inte så ofta. I alla fall inte här. 🐖

Svar: Jag är inte riktigt marknad-typen, så min beskrivning är kanske inte den rättvisaste. Men honung är gott och här är inte grisar i stan så ofta, även om det nog inte är så långt till närmsta gård.
Dess