Pastatillverkning

I söndags kom det två vänner hit då vi hade bestämt att vi skulle göra pasta. Vi har gjort pasta några gånger tidigare, med lite varierande resultat. Men vi skulle försöka ge oss på det igen hade vi tänkt.

 

Sagt och gjort. Själva pastan innehåller bara durumvete och ägg. Den blandar man ihop till en smidig deg, med ganska mycket jobb. Sedan ska den vila i kylskåp och till sist kavlas ut, om man inte råkar ha en pastamaskin. Det har inte vi, så kaveln fick duga. Första gången vi gjorde pasta försökte vi oss på att göra bred spaghetti, vilket inte var så lyckat. Denna gången försökte vi istället göra lasagneplattor som sedan blev canelloni. Det blev faktiskt väldigt lyckat. Tror vi var rörande överens om den saken.

 
Till efterrätt gjorde vi faktiskt blåbärspaj också, men den hann inte fastna på bild.
 
En kommentar publicerat i Mat/Bak
Taggar: Cannelloni, Hemmagjord, Pasta, Pastatillverkning
#1 - - Perre:

Det har jag aldrig vågat mig på. Trodde man måste ha en pastamaskin, men det behöver man alltså inte.

Svar: Nepp, det går bra ändå! Men rekommenderar typ lasagne eller ravioli, de är nog inte riktigt lika känsliga att det blir riktigt tunnt. Så det kan du ge dig på att prova :)
Dess