Sockerbullar

I söndags, efter den obligatoriska sovmorgon, cyklade vi till vår bakpartner uppe i norra Lund för ett nytt bakprojekt. Denna gången skulle vi ge oss på att göra Sockerbullar.

 

Detta lilla bakverk verkar inte vara något välkänt fenomen. Men det är alltså en liten bulle, med vaniljkräm inuti och socker utanpå. Kanske mer känd som vaniljbulle? Folk i korridoren vår bakprojektpartner bor i verkade inte alls veta vad det var i alla fall. Även om vi alla tre som bakade förstod direkt vad det var när förslaget kom upp. Kanske är något småländskt...

 
Hursomhelst så blev projektet ganska lyckat. Vi gav oss förvisso inte på att göra vaniljkrämen själva. Det har vi gjort en gång redan. Den blev ganska bra, men det är ganska krångligt. Matprojektet som vi också brukar ha i samband med bakningen, mest för att det brukar ta så mycket tid, blev denna gången inte så spännande för vår del. Det blev nämligen ärtbiffar i pitabröd, något som vi äter regelbundet här hemma. Men det blev gott denna gången också.
 
Under kvällen tog vi också en promenad för att dämpa mättnaden.
 

Vi gick upp på kullarna som finns i norra änden av Lund och spanade på Max IV. På vägen hittade vi faktiskt björnbär också. Sambon som älskar bär och är uppvuxen med att man plockar bär skulle såklart ge sig ut bland taggbuskarna och plocka lite. Vilket vi andra två inte hade jättemycket emot, så det blev lite björnbärsfest också. En god kväll alltså!

 
3 kommentarer publicerat i Mat/Bak
Taggar: Baktankar, Björnbär, Gäng med baktankar, Sockerbullar, Vaniljbullar
#1 - - Perre:

Mm dom ser goda ut. Antar att dom gick åt ganska fort 😊

Svar: Inte alls, vi åt två eller tre var. Resten sparade vi och frös in.
Dess

#2 - - Perre:

Ja så hade jag också gjort. Man vill ju ha det goda så länge som möjligt 🙂

#3 - - Ebba Nilsson.:

Hade gärna smakat dom, har bakat sådana för längesen. kram
Mormor.

Svar: Du är välkommen hit någon gång att smaka dem! Kram
Dess