Märklig mat

I helgen hade vi vår bakprojektspartner på besök, och på menyn stod pizza. Men inte vilken pizza som helst, inga klassiker alls. Utan istället skulle vi testa lite vegetariska pizzor från en ny kokbok vi köpt. Sagt och gjort, tre märkliga pizzor blev det!

(null)
Först ut, en med potatis, palsternacka, rödlök och citronmarinerade linser. Så mycket konstig pizzatopping. Men det blev faktiskt jättegott! Vi var nog alla förvånade över resultatet men denna varianten kan vi absolut tänka oss att göra igen.

(null)

Näst på tur var en som det skulle vara persiljerot på, men det hittade vi inte i affären så det blev palsternacka på den med. Utöver det tomat och pesto. Egentligen skulle det vara grönkålspesto, men det hittade vi inte heller så vi körde på vanlig. Resultatet var också helt okej. Gott, men inte fantastisk.

(null)

Sist ut var en med rödbetor, karamelliserad lök och chèvre. Den var inte någon höjdare. Det var vi alla tre överens om, så den kommer vi nog inte göra fler gånger.

Men på det hela taget var det ett lyckat projekt. Klart krångligare att göra än vanliga klassiska pizzor med tomatsås, ost och skinka, men också godare faktiskt. Så detta känner jag mig nöjd med. 


En kommentar publicerat i Mat/Bak
Taggar: linser, pizza, pizzatopping, potatis
#1 - - Perre:

Kul med lite nya rätter och en av tre är ju inte så dåligt. 🍕

Svar: Alltid kul när man kan utöka mat-repertoaren!
Dess