Pajsäsong

I vårt valborgsfirande ingick till efterrätt en paj. Det var ett par klasskompisar som var utsedda till matansvariga som bestämt att det skulle bli smulpaj. Just det exemplaret blev en blåbär- och jordgubbspaj med vanlijsås och vaniljglass.
 
Efter det blev jag väldigt sugen på att göra mer paj. Nu är ju säsongen med bär och frukt påväg, så det känns ändå ganska passande. Men lite tidigt är det ändå, så vi gjorde hallonpaj på sambons mammas hallon.
Så gott! Hallon är ju en storfavorit hos mig. Sambon tyckte också det var gott, men jag åt nog mer än min beskärda del...
 
Sedan har det faktiskt även blivit debut för paj gjord på färsk råvara. Nämligen en rabarberpaj. Vi har rabarber på vår innergård som ingen annan använder. Så vi plockade lite och gjorde en paj en kväll när vår bakprojektspartner var hos oss av andra anledningar.
Så med ett antal pajer redan i det förflutna så blir denna kommaren kanske väldigt paj-ig.
#1 - - Perre:

Så gott som det är så kan det ju knappast bli för mycket och glass och vaniljsås kan man ju ha till de flesta.

Svar: Exakt. Så det lär bli fler!
Dess

#2 - - Lena:

Mmmm paj är alltid gott och det kan inte bli för mycket av det.

Svar: Kan aldrig bli för mycket fika ;)
Dess