Fruset

Nu är julstökandet över för denna gången också, igår firades julen med mamma och hennes sida släkten. Fast helt över är julfirandet inte ännu. Pappa och hand familj är inte avklarat än, men det får vänta till efter nyår.
Men lagom till julen är slut för de flesta så kom kylan och snön. Jag tycker det är mysigt med lite snö såhär års. Det behöver inte vara dunderkallt och blåst. Men med några minusgrader, en decimeter snö, lite solsken och skottade cykelvägar så är faktiskt denna tiden på året väldigt vacker.Sexårsdag

Idag är ingen vanlig dag, för det är mitt monsters födelsedag. 6 hela år fyller han, lilla Heffaklumpen. Så vi firade dagen med att åka en sväng på stranden. Hunden älskar stranden, finns inget bättre än att få springa lös och plaska i (det kalla!) vattnet, rusa i sanden, halka runt på isen och rulla sig i det uppspolade sjögräset. Han har haft en toppen dag. Förstår dock inte att vattnet är lockande med tanke på att det är minusgrader. Han sprang runt med istappar i pälsen. Men det verkade inte störa honom en sekund. På kvällen fick han som brukligt en smaskig måltid, "hundtårta" med gottis. Till slut också en paket, också som vanligt, denna gången en Ikea-gosedjursboll. Han har fått sådana innan, och han tycker väldigt mycket om att få nya leksaker.

Älskade vovve

Plaska lite måste man

Och klia ryggen 


Goda gärningar

I grundskolan, och även på gymnasiet, så fick lärarna oftast, om inte alltid, en present vid terminssluten. Oftast en blomma, men ändå något. På universitetet så finns ingen sådan tradition. Men även föreläsare på universitetet förtjänar väl något liten uppskattning, så i fredags, dagen efter sista tentan för min del så gjorde vi lite kola, snurrade in i papper och stoppade i glasburkar. De cyklade sedan jag med till skolan och gav till mjna båda föreläsare och min lektionsledare. Allihop blev ganska paffa, men det verkade åtminstone vara uppskattat. "Det här har aldrig hänt förut", "En jättefin gest av dig" fick jag höra. Så en helt dum idé var det nog inte.

Sedan har jag också åttagit mig att ta hem en av studierådets maskotar och fira jul med honom. Maskotarna råkar vara en gosedjursräv, som kanske inte hade haft så ont av att ligga instängd i ett skåp över jul, men man kan ju ha mycket roligare med dem om de får följa med hem. Den stora räven fick följa med ordförande i studierådet, och den lilla fick följa med mig. Klart vi ska ha en bra jul!

Maskoten Linus

Visa fler inlägg