Fönsterfint

En kursare till mig kläckte idéen om att man kan odla kryddväxter hemma, istället för att köpa dem torkade på burk i affären. Han hade själv tydligen gjort det, så sedan dess har tanken ruvat i mitt huvud. Det har många fördelar, billigt, trevligt med lite grönt i fönstren och förhoppningsvis inte alltför svårskött. Sambon va inte helt mot tanken, (även om jag får huvudansvaret att hålla dem levande) så senaste gången på Ikea så började det ta form, jag köpte fina krukor att odla i. Mormor hade med sig jord när hon kom på besök och sedan har jag letar efter innerkrukor i plast att plantera om dem i. Så av en slump hittade vi igår en trädgårdsbutik som sålde innerkrukor inne i stan. Så det blev en tur till Coop för att köpa kryddor och sätta om dem. Jag var faktiskt väldigt nöjd med resultatet, det ser väldigt hemtrevligt och mysigt ut med kryddor i köksfönstret, även om de slokar lite nu när de precis är omsatta. 

Visning

Idag var jag och sambon på visning. Min första visning. En ny lägenhet, aningens större än den vi har just nu, närmare bestämt lite drygt dubbelt så stor som våra 20 kvadratmeter. Jag tyckte de va superkul att kolla på den, ett stort vargadsrum, ett fullstort kök med fyra spisplattor, ordentlig ugn och en frys, inget frysfack inne i kylskåpet. Många garderober, fint badrum, supercentralt. Mitt enda klagomål var att det inte fanns dusch, bara badkar med duschslang. Ingen aning om vi har någon chans att få den, men såklart skenar fantasin iväg med hur de skulle kunna bli att bo där.

HöstfärgerHöstpyssel

Idag har jag för ovanlighetens skull haft en hel dag utan en enda sak planerad. Det blev därför en ganska lång, välbehövd sovmorgon. Första saken att hända när sängen väl lämnades var klockans tillbakaställning en timme, då vintertiden startar idag. För att lysa upp i höstmörkret har ja och sambon pysslat lite idag, och karvat ut en pumpa. Mycket nöjd med att överhuvudtaget ha gjort det, och resultatet blev inte heller så pjåkigt, klassiskt pumpa-ansikte.
Sedan har vi också bakat bröd, och städat lite. Jag tycker faktiskt höstmörkret är lite mysigt, krypa ner under en filt med en bok, tända ljus, en sambo som experimenterar med säsongens råvaror i köket (som han för övrigt knappt ved vad de heter, än mindre vad man ska göra med dem). 
Visa fler inlägg