Sista rycket

Såhär såg min dag ut igår.

Katt och tentaplugg.


Men trevligt nog så regnade det faktiskt. Jag är nog en märklig människa som gillar när det regnar. Men det börjar bli så varmt att det är skönt när det svalkar lite. Och så släpper det lite spänningarna i luften när det regnar. Den där tryckande känslan som gärna uppstår på sommaren. Då är det bästa som kan hända lite regn.

Varför motivationen brister

Det finns få så omotiverade saker som tentaveckor. Snart är det över, bara ett sista ryck nu. Och trots det så är det segare än vanligt att verkligen ta tag i att göra något. Det är så tråkigt. Kanske är det för att det inte finns något schemalagt. Kanske är det för att det bara är det svåra som man inte lärt sig hittills. Kanske är det för att det är mycket repetition. Kanske är det för att jag är halvsjuk. Eller kanske är det för att katten ligger och snarkar i soffan...


Ja, här ligger hon och sover med en baktass i örat. Jag vill också... Kura ihop mig på soffan och sova alltså. Det där med en fot i örat skippar jag gärna.

Sista helgen som spelar roll

Nu är det fredag och sista helgen som spelar roll. Inte för alltid, men på ett bra tag. Det spelar ingen roll om det är onsdag eller söndag när man är ledig. Och nästa helg är jag just det. Ledig. Ingen skola kvar, tentorna skrivna och sommaräventyr väntar!


Jag har tentapluggat och prokrastinerat till max idag. Jag vet inte om jag skrivit det tidigare, men jag behöver en stor ryggsäck till i sommar och jag tänkte ju låna en av pappa. Den hämtade vi förra helgen, men den visade sig vara långt från att hålla måttet. Därför ska sambon, som ska till Småland även denna helgen, hämta en annan, som tillhör hans pappa. Jag ska prova den i alla fall. Men man blir ju lite sugen på att köpa en. Dels för alla nya funktioner och dels för att det är kul att faktiskt ha en egen. Tyvärr kostar de ju en hel del... Så först ska vi i alla fall prova de som redan finns.

Utöver min sommarplannering och tentaplugg har jag gått lite småpromenader för att få lite luft och rörelse. Lund börjar ta form i sommardräkt. Det mesta av vårblomstern försvinner, och det blir bara grönt. Om en månad har redan midsommar varit. Men tiden fram tills dess ska avnjutas till fullo!


Visa fler inlägg