Sjukling

I tisdags vaknade jag illamående, men tänkte att de skulle gå över. Klarade ungefär en halvtimme i skolan innan jag konstaterade att det nog inte alls skulle gå över. Sedan låg jag däckad resten av dagen i någon magsjuka. Typisk tajming när jag kände att jag var i fas och hade koll på saker och ting. Nu kommer jag ligga efter istället... Så istället för att gå på mekanikföreläsning och räkna uppgifter i kontinuerliga system-kursen har jag sovit, kollat på film och druckit vatten typ. Men det verkar som att sjukan gav med sig ganska fort så jag ät garanterat tillbaka nästa vecka. Och helgens Valborgsfirande blir det nog inte heller någon avkall på. Vi hade planerat ett lugnt Valborg och det var kanske tur det.

Kattmys gör nog att man frisknar till fort


Ullared

Igår hämtade mamma upp mig med bil tidigt på morgonen. Alldeles för tidigt för att vara uppe en lördagsmorgon egentligen. Men så fick det bli. Mot Halland, Ullared och Gekås. Jag sprang runt och provade samma samma plagg i olika färger och storlekar, letade kläder till sambon, plockade på mig hygienartiklar och köksattiraljer som fryspåsar och plastfolie. Efter ett par timmar ställde vi kundvagnen vid en kundvagnsparkering och gick ut till bilen. Mamma hade tagit mat med så det blev matpaus, vilket även fötterna uppskattade. På vägen in tog vi skoaffären som ligger utanför Gekås. Sedan gick vi igenom resten av affären och slutligen tog vi oss igenom kassorna. Trötta men ganska nöjda tog vi oss hemmåt. Men vi hann inte långt innan jag gick igenom min handlarlista och kom på att jag glömde köpa rakblad... De fanns nämligen i kassan för att be om, och jag hade tänkt på det flera gånger den dagen. Men när vi väl stod och lastade på varor på bandet hade jag inte en tanke på det. Så typiskt! Men eftersom vi inte hunnit så långt vände vi faktiskt. Mamma skulle titta på en blomma hon sett i en kundvagn efter att vi gått igenom kassorna. Den blev en annan blomma för mammas del än den hon sett iofs, men jag fick mina rakblad åtminstone.Årets odling

Förra året sådde vi tomater, och det blev faktiskt frukt på dem. Detta året hade vi också tänkt odla något hemma i fönsterkarmen, men då vi var ute på stan för att handla frön var det stängt i affären. Istället hittade vi odlingskit när vi va på Ikea senast, så jag tänkte "varför inte", så vi köpte en. I vanlig Ikea-anda fanns det instruktioner med så det var bara att följa. Jord följde också med i torkad form, ihoppressade till kakor.


Från vänster är det persilja, pepparmynta och basilika. Den sistnämnda har faktiskt tittat upp ur jorden, så förhoppningsvis får vi faktiskt lite kryddväxter i köket i sommar.
Visa fler inlägg