Vattenskadade block

Ja, som stundent har man väl typiska studentproblem, som att microkön är för lång, föreläsningen börjar redan klockan 8 på morgonen och man har ingen diskmaskin så allt måste diskas för hand. Lyxproblem kanske, särskilt när själva utbildningen inte kostar något.
Själv har jag lyckats fuktskada mina skrivblock.
Jag tar i princip alltid med mig lunch till skolan, och jag klarar inte av att äta något utan att också dricka något, så naturligtvis tar jag en vattenflaska med mig också. Vanligtvis fyller jag den hemma på morgonen så att man slipper stå på en toalett med en flaska som inte går under kranen. Sagda flaska bestämde sig precis i början av terminen att öppna sig och läcka ut i väskan...
Böckerna klarade sig bra, och det gjorde väl egentligen skrivblocken också, bara de fick torka. Men de blev lite buckligt sådär som papper blir när det torkar efter att ha varit blött. Nederkanten är vågigt. Ingen fara tänkte jag, det går ju finfint att skriva på ändå. Och de har det också gjort. Det stör inte mig efter att jag vande mig vid det. Det är nästan lite trevligt när pappret prasslar när man stryker bort sudd-rester. Men så tog ett block slut och jag fick plocka fram ett ett nytt block. Som var helt slät, platt och fint. Först förstod jag inte riktigt varför det kändes så exklusivt innan jag förstod att det nog just att det var slätt. Vardagslyx á la student!Våren i bilder

Här i Lund är våren i antågande. I lägenheten är det dock inte så många tecken på det. Vi är inga säsongare som byter textiler och pynt efter årstid, största vårtecknet här hemma är väl den kopiösa mängden katthår som Elsa fäller just nu. Men det var faktiskt lite mysigt att få in en liten påsklilja i fönstret. Utanför blommar krokusarna i rabatterna och solen börjar värma när den är framme. Halva vårterminen har redan gått. Helt galet!

Påskledigheten

Eftersom skärtorsdagen inte är någon röd dag så var faktiskt sambon i skolan hela dagen. Själv hade jag ett gruppmöte på morgonen och spenderade resten av dagen med att halvsova i sängen och mysa med katten. På kvällen kom en kompis som vi lovat hjälpa med att spänna hans cykelkedja. Det lyckades ganska bra, genom att bara flytta bakhjulet lite. Förvånansvärt smidigt med tanke på att varken kompisen, sambon eller jag är särskilt praktiskt lagda. Även om jag ändå vill påstå att vi inte är helt bakom flötet heller, jag själv mindre än de andra två troligtvis.

Långfredagens morgon åkte vi ner till Österlen. Jag hade bestämt att vi skulle äta våfflor eftersom det trots allt var våffeldagen. På eftermiddagen firade vi mormors födelsedag, som egentligen inträffade i början av mars, men som vi inte hunnit fira. Mycket god mat bjöds det på, och så fick jag en chans att leka lite med lilla kusinbarnet som snart är 2 år. Lilla plutten!

Påskafton började vi med att måla ägg och leta påskägg i trädgården. Dock två helt olika sorters ägg. Vid lunch-tid kom sambons föräldrar ner till Österlen och fick träffa min mamma för första gången. Det bjöds på brunch med nybakat bullar, de nymålade äggen och såklart påskmust. Sedan bar det av på konstrunda över halva Österlen. Vi kollade på tavlor, köpte päroncider på Kiviks musteri och åt lite på Buhres fisk. Sedan följde jag och sambon med upp till Småland.

Påskdagen började med lite frukost och en sväng upp till pappas hus. Där lämnade vi av lite grejer och hämtade lite annat. Bland annat några gammla kassettband med Morfar Prostens barnbarn. Mycket nostalgi!
Efter en lunch med sambons morfar bar det av hemåt. Kvällen blev ganska mycket Morfar Prosten, och min närmsta vän droppade in för en stund.

Annandagen, alltså idag, har vi mest vilat. Tittat på Robin Hood, och fixat lite saker på stan. Dessutom har jag faktiskt köpt en liten påsklilja.
Kvällen spenderas på bio i Malmö.


Visa fler inlägg