Bittermandel

En gång för längesedan köpte vi en liten påse bittermandel, med betoning på liten. Hur ofta använder man det? Typ aldrig... Vi köpte det för att göra finska pinnar, (inte att förväxla med fiskpinnar, som jag och sambon både hört och läst fel på), och har hittills enbart använt de till just det, finska pinnar. Jag hittar inte några roliga recept där man använder bittermandel, och småkakakor är inte det jag bakar till som tätt.

Men som ett försök till att bli av med de där bittermandlarna så erbjöd jag mig att baka till ett SI-möte som innefattas i vår undervisning. Till varje möte är det alltid en eller två personer som fixar fika. Perfekt tänkte jag, jag gör finska pinnar och bjuder på. Sagt och gjort ägnade jag måndag eftermiddag till att baka finska pinnar till mötet på tisdagen. Men trots att jag gjorde dubbel sats kakor, och rullade längder hela kvällen, så syns det inte ens i påsen att jag har använt de där bittermandlarna. Jag får nog förlika mig med att de där bittermandlarna nig kommer få ligga kvar i vårt skafferi för all framtid...

Men det blir ju åtminstone goda kakor


Myshelg

I fredags spelade vi match, vilket är lite ovanligt. Matcherna ligger vanligtvis på helgerna, men laget vi mötte hade nog problem med halltider, och det var inte så långt iväg, så det funkade bra. En förlust blev det, men det var en rolig match och ganska jämnt.
När jag väl kom hem så hade sambon slagit på stort och gjort bakad potatis med skagenröra, med räkor han skalat själv! Fina människa!

Lördag morgon bar det av till Stockholm för hans del. Familjemiddag med bröderna skulle det bli, som jag avstod. Jag hade nämligen bokat tjejmys med bästa vännerna. Så det blev mycket pratande, pizza, lite mello och sedan ännu mer prat. Mysigt med sådana helger, de behövs ibland.
Bästa vännen sov hemma hos oss till idag så vi började dagen med choklad och Elsa-mys. Och vännen min satt med skolarbete. Hon läser grafisk design, så allt skolarbete görs med datorn för hennes del.
Sedan har jag slöat, pysslat lite här hemma och slöat lite till innan jag faktiskt lagade mat till sambon kom hem.Klippning

Jag har länge tänkt att jag borde gå till frisören och korta ner lite på lockarna. Säkert två månader åtminstone. Så i fredags tog jag mig i kragen och bokade en tid hos frisören, och i måndags fick jag det äntligen gjort. Och det behövdes verkligen! En knapp decimeter kortare har det blivit och det känns faktiskt väldigt skönt, det var lite för längesedan jag klippte håret senast. Jag hade faktiskt försökt övertala sambon att klippa det, men han vägrade. Så då fick det bli frisör istället.

För att jag inte har någon passande bild så blir det en bild på nutellacheesecaken sambon gjorde efter min födelsedagVisa fler inlägg