Odrickbart vatten... igen

I fredags eftermiddag återkom kokningsrekommendationen på vårt dricksvatten. Så hela helgen var vi utan dricksvatten i kranen. Just nu verkar det inte heller som att de har någon aning om när det kan tänkas komma tillbaka igen. "... det kan tyvärr ta tid innan den kan hävas." står det på hemsidan om kokningsrekommendationen. Tidigare har de meddelat att ny information kommer om två dagar, antagligen för att de ska hinna ta alla sina tester. Men nu är det alltså bara "det kan ta tid". Det har totalt redan varit otjänligt i mer än två veckor. Och längre väntas det alltså bli.

De vet att felet ligger på sjukhusområdet, men de verkar inte veta mer exakt eller varför. Så vi fortsätter väl att koka vårt vatten...
 
 

Vattensituationen gör inte mycket för mitt redan nedstämda sjuklingshumör. Inte blir det någon träning heller för min del. Men jag siktar på att åtminstone va bättre till i helgen.

Risigt

Det verkar som att jag har gått och blivit sjuk. Tyvärr. Fast ett tag misstänkte jag att jag utvecklat någon sorts allergi, vilket ju knappast skulle vara bättre. Förkylningar går över men allergier får man dras med varje år. Så förhoppningsvis är det bara en förkylning.

Men en lite märklig form, nästäppa, snuva och nysningar är egentligen det enda symptomen, har inte haft någon sjukdomskänsla. Utöver att man blir trött av att inte kunna andas ordentligt alltså. Men den där tröttheten har väl gjort mig hängig och orkeslös så det kanske är som en vanlig förkylning ändå?

Gårdagen bjöd på strålande väder så vi gick en långsam runda i Stadsparken, trots snörvlandet. Men utöver det gjorde jag inte många knop. Vilade. Sambon läste men jag gjorde inte ens det. Så med min halv-hängighet så var dagen en blandning av trötthet och rastlöshet. Nu är det bara att vänta på att detta går över.

Vår och våffeldagen

Här nere i Lund har våren verkligen börjat sin frammarsch. Vintergäcken är redan överblommad och snödroppar, krokusar och diverse andra blommor har tagit deras plats. Till och med påskliljorna börjar titta fram. Vädret har bjudit på väldigt bra humör och vi har haft sol flera dagar.

 
Det börjar kännas som att varmare tider snart anländer. Svårt att säga vad aprilvädret bjuder på, men känslan av det där som kommer på våren är där ändå. Man vet liksom att när nästa tentor är skrivna är det ledighet som gäller. Man vet att det kommer en massa lediga dagar med påsk, kristihimmelfärds och klämdagar. Man vet att det är ljust på morgonen när man stiger upp, och det är ljust långt efter att man kommer hem igen. Allt det där som hör våren till. Folk som tar studenten och folk som tar examen. Jag känner faktiskt en av varje sådan person, båda ifrån volleybollen.
 

Dagen har vi spenderad med att vårstäda. Alla tråkiga saker som bakom spisen, i kylskåpet och dammtorka fönsterkarmarna. Men det har faktiskt blivit väldigt fint, och det känns väldigt skönt. Och ännu bättre är att det idag är våffeldagen, kanske även det ett klar vårtecken? Vi har såklart ätit våfflor idag, med socker och sylt. För det mesta inte samtidigt.

Visa fler inlägg