SR-tack

Idag började jag dagen med en fyratimmarslabb på morgonen. Efter något sådant är man lagom pigg i huvudet, så efter lunchpausen var jag inte så sugen på att fortsätta plugga. Men jag gjorde ett försök och fick ändå en del gjort. Det är ju mycket deadlines och så vidare, så det finns ju en del som behöver bli gjort.
Efter skolan var det dags för SR-tack, dvs StudieRåds-tack. Det är ett litet event för sektionens studieråd, i vilket jag är medlem. Det är till för att tacka jobbet man gör för sektionen, denna gången var det pizza och biljard. Gratis mat tackar man ju inte gärna nej till, och lyxen i att bara gå nerför trappan när man pluggat färdigt och bli serverad mat var obeskrivligt. Jag som vanligtvis är superhungrig efter skolan behövde inte ens cykla hem. Perfekt ju! Biljarden skippade jag denna gången, och avslutar istället kvällen med Planet earth och snickerskakor.  (null)

Årets julgran

I helgen, utöver bakandet, hämtade vi också årets julgran! Den har nu intagit sin rättmätiga plats, dock oklädd. Pyntandet tänkte vi vänta med tills det faktiskt är december, dvs till helgen. (null)

(null)
Elsa tyckte det var lite märkligt detta med gran. Hon inspekterade noga med hjälp av nosen innan hon accepterade den, och nu bryr hon sig inte märkbart.

Det blev gran tidigt i år, men det var mest för att det inte passade att åka och hämta den någon helg närmre jul. Dessutom är det ju denna tiden inför jul som är den roliga. Efter jul är det inte alls lika kul med granen, det är nu innan som man vill njuta. Så det blev nog bra som det blev med granen nu. 

Julbak

Den matchfria helgen har gått i racerfart. Men det brukar ju helger i allmänhet göra. För närvarande tycker jag all tid går fort. Men jag har haft en trevlig helg i alla fall. Igår, lördag, åkte sambon upp till sin mamma för att göra den traditionella julkorten. Den traditionen skippade jag, och stannade istället hemma och hade film- och spelkväll med klasskompisar. Det blev Moana och en omgång alias.

Söndag, den stora bakdaken, tog jag tåget upp till Småland. Vi hade bestämt för längesen att vi skulle julbaka med sambons mamma och idag var det dags! Det blev lussebullar, knäck, wienernougat och snickerskakor. Vi fick med oss massor hem så nu har vi för en tid framöver. Men det är vi inte alls ledsna för.


(null)


En kommentar
publicerat i Mat/Bak
Taggar: Bak, Godsaker, Julbak, Lussebullar, Snickerskakor, Wienernougat
Visa fler inlägg