Ridtur

För längesen red jag på ridskola en gång i veckan. I flera år. Sedan jag slutade har jag knappt suttit på en häst. Men systern min håller på en del med hästar, så igår fick vi faktiskt tillfälle att få följa med och rida en sväng. Sambon har mer eller mindre aldrig suttit på en häst så först blev det en stund på ridbanan innan vi red en tur i skog och mark. Så roligt det var att sitta till häst igen. Och så längesen det var senast! Det känns i kroppen idag, sittbenen är måttligt glada och även muskler i bål och ben känner jag av. Men det var det värt!

Kusinens lilla fölis

Min låne-häst, Jalle

Sambon på hästen Pontus

Så idag åkte vi hem till Lund igen, och mamma åkte till Öland. Trevligt att komma hem igen till tomatplantorna, (som sambon vattnat dåligt) och till katten. Hon verkar trivas med att vi är hemma igen, där hon ligger på min mage. Kardan vi köpte har vi provat. Väldigt effektiv, men måttligt uppskattad. Den drar väl lite eftersom hon fäller ganska mycket för det mesta. Men jag är väldigt nöjd med den!Hjälpa till

När mormor flyttade till lägenhet fick mycket inte följa med. Men när man ska bo på mindre yta kan det behövas lite nya saker, i mormors fall en tv-bänk och ett badrumsskåp. Så förra veckan ringde hon och ville ha hjälp med badrumsskåpet. Så idag lyckades vi äntligen ta oss dit, då jag åkte ner till Österlen igår. Mormor hade gjort ett mycket tappert försök själv, men lite tokigt hade det blivit. Några skenor på fel sida, och lådbottnar som var vända på fel håll. Men med lite skruvande och hamrande lyckades vi plocka isär det mesta och sätta ihop igen på rätt håll. Dessutom fick vi en pratstund hos mormor min, och en måltid med mormors köttbullar. Gott! Sedan tog vi en sväng i varuhuset där vi av någon anledning ofta hamnar. Och en del saker blev inhandlat. En ny kalender så jag kan skriva ner mina planeringar, en vattenflaska för skollunchen, en karda att borsta Elsa med och lite till smått och gott. Hemma hos mamma igen organiserade jag film/spel-skåpet som blivit nedpackat och nu uppackat igen. Och så avslutade vi med inspelade tv-serier.

Febrilt arbete

Blev tillslut inte så dumt


Midsommar med mera

Förra årets midsommar spenderade jag med att jobba. I USA finns ingen sådan tradition som midsommar. Så i år fick ja ju ta igen det. Torsdagen åkte vi upp till västkusten för att finna oss tillrätta i en väns sommarstuga. På midsommarafton band vi kransar, åt nypotatis och köttbullar, dansade kring midsommarstången, åt jordgubbar, grillade och avslutade kvällen med ett Wii-spel, Just dance 2. Världens roligaste spel!! Men det är lika jobbigt som roligt. Både sambon och jag hade träningsvärk efteråt...
Midsommardagen åkte vi hemmåt, för att avsluta helgen hemma.
Sambon har börjat jobba med sitt projekt och för min del är det bara lite lullande hemma. Jag har varit hos läkaren, tvättat och organiserat om ovanpå våra överskåp i köket. Tillslut köpte vi en korg att ha till potatisen. Men eftersom fönsterbrädan inte var en bra placering så fick den konkurrera ut brödrostens plats på micron. Och då fick såklart brödrosten snällt flytta en bit upp, på skåpen alltså.

Fint väder på midsommar

Dock sämre om man vände sig 180 grader

Lite utslagen katt. Jobbigt att vara hemma hela dagarna


Visa fler inlägg