Husrensning

Sambons föräldrar har sålt sitt hus och har/ska flytta till varsin lägenhet. Det innebär såklart att allt ska ut ut huset, och allt som inte ska vidare till nästa ställe ska rensas ut, vilket vi är uppe i Småland och hjälper till med.


Måndagen började vi med att köra två lass, saker som ska vidare och saker som ska magasineras. Vi blev hämtade vid 9 på morgonen och var färdiga för dagen vid 21 på kvällen. Alltså tolv timmarspass. Det finns så otroligt mycket saker i ett hus, så fantastiskt mycket mer än man tänker sig.

Igår började vi åter vid 9, körde till tippen, lämnade till second hand samt mer saker till både magasinering och som skulle vidare till nästa ställe.

Som tur är hade sambons mamma gjort rabarbersaft (och flädersaft, men det är inte lika viktigt). Det satt riktigt fint mitt i flyttkaoset! Bredvid står också vad jag tror var vit kladdkaka med rabarber.


Såhär efter ett par tunga dagar är kroppen ganska mör. Att bära tunga och otympliga saker är vi inte direkt vana vid, och särskilt inte ner för trappor. För såklart har de förråd på övervåningen i huset... Men nu är den större utrensningen i alla fall gjord.

Santorini i bilder

Fjärde och sista ön på våran tur - Santorini.
 
 
När vi väl kom dit var vi egentligen lite trötta på att flänga runt och hade fått en släng av hemlängtan. Sådant är kanske att förvänta när man varit iväg ett bra tag. Men vi hade nog höga förväntningar på Santorini. Det är ju ön man hör och ser, som många av de kända bilderna från Grekland kommer ifrån. Tyvärr blev vi nog faktiskt besvikna. Det är en vulkanö, så stränderna är svarta vilket ser mindre inbjudande ut.
 
 
Men, vi var inne i både Fira och Oia (uttalas Ia bara för att förvirra enormt...) och fick ändå se en hel del av ön.
 
Fyren på södra änden
 
 
 
Sandformationer i närheten av där vi bodde
 
 
 
Red Beach, med vulkanröd sand.
 
 
 
Oia
 
 
 

Koufonissi i bilder

Tredje stoppet på vår tur var en ganska liten ö - Koufonissi. 
 
 
Vi bodde precis vid hamnen, där också de flesta hotell och restauranger fanns. Vet inte om det fanns något annat samhälle på ön än det vi bodde i. Det gick att gå runt hela ön på en dag, med god marginal, det säger väl kanske lite om storleken. Den var faktiskt lite mer turistig än vi hade förväntat oss, men vattnet var exakt så klarblått som man alltid ser på bilder. 
 
 
 
Jag tog inte så mycket bilder på ön eftersom det mesta handlade om att bada i det där härliga vattnet. Eller i hotellets pool, vilket var helt ljuvligt.
 
 
 
 
Är man på en ö måste man ju smaka fisk. Detta är "red snapper" vilket tydligen på svenska är röd snapper helt enkelt. Aldrig hört talas om tidigare, men det var inte helt dumt.
 
En av dagarna gick jag och sambon längs kusten och hittade en liten avskild strand där vi spenderade ett par timmar. Det visade sig att den i princip försvann när det kom svallvågor... Men det var ganska mysigt ändå.
 
 
 
 
Visa fler inlägg