Sommarlovets första ledighet

Officiellt har jag nu haft ledigt ett par dagar, men först nu kändes det av på riktigt. Klockan ringde inte, jag skulle ingenstans, hemmakväll med tv-serier på netflix. Idag har jag bara varit ledig. Vi sov länge, tills sambon började gnälla om frukost. Han började med att gå och handla, så åt vi frukost, borstade tänderna och ringde våra mammor. Det är ju faktiskt Mors dag.
Sedan tog vi en tur till stadsbiblioteket som visade sig vara stängt. Men med ledighet kommer massor av tid, så idag blev det en hel del städning. Jag har rensat ur lådorna under sängen. Det visade sig att sambon hade massor av t-shirts där. Dessutom låg där lite sommargrejer, badkläder bland annat. Rensade ut lite kläder ingen kommer vilja ha på sig, tanken är att de ska gå till återvinning. Sedan städades grytskåpet, lite spindelväv ovanpå garderoberna togs bort, och tomaterna fick en gallring till... Och så har det planerats lite. Familjemiddag hos sambons föräldrar och en resa till är bokad. Kattvakt är till och med fixad den veckan. Vi funderade nog inte våldsamt mycket över det där med att katten inte kan lämnas när vi tog hand om henne. Det blev ju lite hastigt när hon kom till oss, och man blir ju lite låst med djur. Men vi har många människor omkring oss som kan ta hand om henne lite då och då. Det betyder mycket!

Hon är inte helt lätt ibland, men ångrar inte att hon blev vår.

Chillar i sommarsolen


Sommarlov

Efter min livs första munta i torsdags så har jag officiellt tagit sommarlov. Dessutom gick muntan bra, och jag är faktiskt väldigt nöjd med min termin. På torsdagskvällen tog jag bussen ner till syster och tog en tjejkväll. Fredag tog vi en sväng till mamma, grattade lite i förskott på morsdag och sedan blev de tur till mormor också innan jag tog bussen hem. På kvällen var det säsongens sista träning, vilket slutade på akuten... En lagkompis skulle stampa av för ett hopp, men fastnade med foten och vred till knät. Jag och två till fick ta med henne till akuten, så sen satt vi där ett bra tag. Hon skulle röntgas när vi gick och hade fått komma hem framåt natten.
Idag var det klubbavslutning med beachvolleyboll. Vi lottade lag inför varje match och sedan var det lite prisutdelning och lotteri.

Så nu har jag avverkat allt som egentligen står på schemat för ett tag framåt. I veckan åker sambon på studieresa till Hamburg ett par dagar, men jag har hela nästa vecka helt oplanerad. Det är bara jag och katten.

"Åh, matte har fått post. Där lägger jag mig!"




Pingst

Jag skulle säga att det där med pingst går förbi ganska obemärkt. Man funderar inte direkt på att det är pingst när det bara är en vanlig helg. Anledningen att jag reflekterat över det är att pojkvännen skulle till soptippen med sin pappa, men den var stängd på grund av att det var pingst.

Jag spenderade pingsthelgen med först inflyttningsfest och resten hos mamma. Lördagen skulle jag faktiskt på arbetsintervju. Min kusin vitamin rekommenderade mig så det blev en light intervju. Så jag har faktiskt ett jobb i sommar. Det var mer än jag trott.

Österlenvår från bussfönstret

I skolan är det muntaplugg för hela slanten. Sinnessjukt tråkigt, särskilt med tanke på att det i detta stadiet bara handlar om att memorisera satser, definitioner och bevis.
Så istället för att vara i skolan 8-17 så gick jag tidigt idag och passade på att baka brownies, vilket jag varit sugen på att göra ett tag.



Igår gallrade vi också i våra tomatplantor. Jag är så nöjd med att vi har fått det att växa! Ännu får vi väl gallra lite till (åtminstone om man ska tro på sambon min), men det bådar gott för egna tomater i höst.



Visa fler inlägg