På tur

Eftersom sambon inte mådde bra innan Kristi himmelfärds då vi hade panerat att vandra lite så sköt vi på det. Tills nu!
Idag gick vi första etappen, dvs vi fortsatte där vi slutade efter vandringen förra sommaren. Vi åkte upp till sambons mamma redan igår kväll, och tog katten med oss. Imorse innan jobbdags för sambons mamma så släppte hon av oss och vi påbörjade dagens etapp, 17 km. Vi började dock med ganska mycket oflyt, redan från start så började vi gå åt fel håll, vilket vi inte upptäckte fören efter ungefär 10 minuter. Så vi fick vända och gå samma väg tillbaka...
När vi väl hittat rätt hann vi inte långt fören vi hittade en förvirrad gammal dam på leden. Först trodde vi att hon bara stod och vilade sig, men det visade sig att hon var ganska trött, förvirrad och vilsen, trots att hon inte verkade så långt hemifrån. För att göra en lång historia kort, sambon hjälpte henne med en del möda till närmsta väg och vi ringde efter ambulans som kom och hämtade henne.

Resten av vägen gick dock utan missöden. Vi lunchade på lägerplatsen i slutet och fortsatte en liten bit till innan sambons mamma kom och plockade upp oss igen. Nu avslutar vi kvällen hemma hos henne och fortsätter gå imorgon. Men först ska vi avnjuta kvällen med god mat och lite vila.
(null)

Midsommar

Så har årets midsommar passerat. Vi tillbringade den hemma i Lund med kompisar. Först handlade vi tillsammans och tillagade midsommarlunch med nypotatis, sill, nästanveganska köttbullar, två sorters lax, gräddfil och gräslök. Ett lyckat koncept.
Sedan gick vi en sväng och spelade Dobble, ett nytt spel för både mig och sambon. Sedan blev det jordgubbar, mer spel och grillning på kvällen.
(null)

Så sammanfattningsvis mycket mat, mycket spel, mycket prat. En ganska bra midsommar.

Allmän uppdatering

Hittills har sommarlovet varit ganska rutinmässigt för sambon, som ju inte har sommarlov utan som jobbar.
För min del lullar jag mest runt hemma men en del har jag ändå hittat på. Förra veckan tog lillebror studenten. Så vi var uppe i Småland och firade såklart.
(null)
Utspringet var soligt och så även när de hoppade på flaken och lämnade skolan. Men efter det kom det en riktigt åskskur så han blev dyngblöt. Vi andra klarade oss dock undan regnet.

Sedan gick vi på Ikea, vi köpte krukor och min syster köpte matlådor och lakan.
Senare den veckan åkte jag och mamma till Ullared och köpte en hel del bra grejer, bland annat ett nytt duschdraperi och en golvlampa till vardagsrummet. Därinne har vi också fått upp ett skåp som jag skruvat ihop, där jag tänkte ha lite kontorsmaterial. Så jag har faktiskt himla nöjd med hur vardagsrummet blivit nu.
(null)

Sedan var en klasskompis på besök i Lund nu i början av veckan så vi passade på att spela lite volleyboll, och sedan har vi också spelat Just dance, sällskapsspel och så fikade vi på kladdkaka, jordgubbar och hemgjord chokladglass. Väldigt trevligt.
När han hade åkt hemåt igen så var vi några kvar i Lund. Vi hade bestämt att vi skulle prova på att dansa lindyhop, det är nämligen så att kommunen har massor av sommarsktiviteter och prova på olika danser än en av dem. Det var ganska kul, men också ganska svårt.
Visa fler inlägg