Hösten är i antågande

Tyvärr så blir det lite glest här på bloggen just nu därför att blogg.se-appen inte är särskilt användarvänlig. Jag kan till exempel inte ladda upp bilder via mobilen... Därför blir det nu väldigt lågkvalitativa bilder från iPaden.

Hursomhelst så har det hänt en del sedan senast. Nu känns det verkligen som att hösten är på väg. Vi har redan rensat bland skorna i hallen och sambon använder redan sin rock.
Imorse när jag cyklade till skolan så var det sådär höstruggigt med ett lätt lätt regn. Mörkret börjar också bli mer påtagligt men kylan håller sig egentligen ännu så länge borta.
Trots det har jag gått in i höst-humör. Sugen på att krypa ner under en filt i soffan, med höstmörkret utanför fönstren. Se på film, läsa ut min bok, spela volleybollmatcher. Saker som hösten medför.
Det allra tråkigaste med hösten är att det även börjar dra ihop sig inför tentaperioden. Jag skriver bara en tenta i oktober, men en är allt som behövs för att tentaångesten ska bli påtagligt närvarande.

Men idag har vi höststädat. Och höstmyst. Som vi har myst! Jag var i skolan fram till lunch, innan jag åt hemma. Sedan tog katten och jag en liten tupplur, så himla mysigt. Efter det var jag på blodcentralen för blodgivning innan jag fortsatte med pluggandet. När sambon kom hem gick det inte plugga längre, inte när man bor som vi gör. Istället så fick jag ett städ/fix-ryck. Toaletten har länge varit i stort behov av städning och jag har också under ett tag tänkt ta tag i att moppa golvet. Vi har en gulbrun plastmatta som till slut blir ganska äcklig. Så idag var dagen när det blev lite renare hos oss. Eftersom jag inte har någon träning idag så fick vi trots det hela kvällen! Det känndes så lyxigt. Diskmaskinen sköter disken och jag har ägnat ett par timmar till allmänt slapp. Och Elsa-mys. Högt uppskattat av både mig och katten. En mycket trevlig och säkerligen undermedvetet efterlängtad kväll.

Stockholmsbesök

Eftersom sambons bror, den yngre av hans två äldre bröder fått barn så åkte vi upp till Stockholm i helgen.
Tågresan upp var lite tråkig. Tåget körde på en älg innan vi ens lämnat Skåne... Först blev vi stående i 40 min innan vi kunde börja rulla igen. Men kollisionen hade orsakat att något av lokets säkerhetssystem inte gick att få igång så av säkerhetsskäl fick vi bara köra i 80km/h. På nästa station vilket var Alvesta försökte de starta om loket för att få igång även säkerhetssystemet, vilket lyckligtvis fungerade. Vi anländetill Stockholm ungefär 1,5 timmer senare än beräknat.

Lördagen blev egentligen enda dagen för att hinna träffa folk. Vi bodde hos brodern med den lilla nyfödda som är en nätt liten flicka. Vi åt en supermysig frukost innan jag och sambon delade på oss. Jag åkte till min faster och hade där en trevlig lunch, ishockeyspelande med kusinerna, fika och avslutningsvis tennis och bowling på WiiSports. Sambon hade istället en mysdag med bröderna och en av sina kusiner med kusinbarn. På kvällen anslöt jag mig till samlingen av sambons bröder. Det blev hamburgare av lyxvariant och sedan lugnt lugn med alla småbarnen. Den äldre brodern har två pojkar, numera nästan 3 och 1 år.

Idag, söndag, gick vårt tåg tidigt så det blev bara ett snabbt hejdå innan vi åkte. Resan hem gick bra, utan några missöden mer än lite illamående.
Nu väntar en förhoppningsvis lugn söndagsfortsättning.

Livet med diskmaskin

Som student har man oftast varken mycket pengar eller boyta. Därför får man också finna sig i saker som att man får diska för hand. Något som sambon verkligen avskyr och som även jag inte heller är så förtjust i. Därför fick sambon för sig att han skulle önska sig en bänkdiskmaskin i födelsedagspresent när vi blev av med vår lånade micro. Vi fick ju ganska snabbt micro igen, men drömmen om en bänkdiskmaskin levde kvar. Och när sambon väl fyllde år så fick han pengar av de flesta för att kunna köpa sig en bänkdiskmaskin.
Vi tog oss därför ut till handelsplatsen Nova utanför staden för att köpa en. De hade dock inga på lager, i någon av de affärerna vi var inne i. Så vi beställde från den med kortast leveranstid. Dock kom den inte till utlovat datum. Efter att ha ringt och frågat efter den lovade de leverans en eller två veckor senare. När det första av de datumen passerat fick pappa lust att gnälla lite på dem, så de gjorde han och dagen efter fick vi samtal om att den fanns att hämta.

Min pappa är en sann fixare. Gnälla på företag som inte levererar i tid eller allt möjligt praktiskt. Han har garaget fyllt med prylar till allt och lite till. Och sedan har han ännu lite mer prylar. Att installera en bänkdiskmaskin var inga problem för honom. Då han var i Lund med jobbet under två dagar kunde vi därför hämta ut den första dagen och sedan installera den nästa. Lampan över diskbänken behövde flyttas för att maskinen skulle få plats, så det fixade han också. Det tog en kväll för honom, och hade säkert tagit mig och sambon en hel dag att göra själva!

Nu lever vi därför riktigt lyxliv för att vara student med egen diskmaskin! Och vi är så nöjda!

Det blir så rent!
Visa fler inlägg