Julturnén är över

Den 21:a december åkte jag upp till pappa i Småland och har sedan dess varit på resande fot fram till igår.

Julfirandet började den 23:e med fika på förmiddagen med vänner. Vi satt och snackade typ 4 timmar innan första riktiga julfirandet började med sambons bröder med familj.
Själva julafton var gansk lugn. Vi var kvar hos sambons föräldrar och även min mamma kom en stund. Det blev kalkon istället för julmat, mycket uppskattat från mitt håll eftersom jag egentligen inte gillar julmat särskilt mycket. Lite julklappar och sällskapsspel. Mysigt.
På juldagen hann vi säga hej till sambons kusiner som kom till Småland för att fira lite, men vi mötte lillebrodern min på tåget och åkt tillsammans ner till Österlen, med ett kort stop i Lund så vi hann lämna av lite julklappar och smutstvätt. På kvällen var det firande hos mamma med julklappsspel.
Annandagen startade med lite Trivial Pursuit på Xbox, innan sambon, lillebrodern och jag tog buss till min moster. Där bjöds inte heller på julmat, vilket återigen uppskattades. Kanske mer av min syster och hennes kille som räknade till sex julbord då. Några små paket och mer sällskapsspel blev det där. För enkelhetens skull sov vi sedan hos systerns kille som har en gård med djur. 
Den 27:e började därför med att titta lite på kalvarna och sedan hundpromenad. Innan vi packade ihop oss i en liten bil alla fem och körde tillbaka upp till Småland för att fira med pappa. Det blev en lugn jul, med mycket prat, inte så mycket aktiviteter när mat och paket var avklarade.
Dagen efter tog vi en sväng till Ikea för att komplettera lite julklappar, främst en stor ram till en karta jag fick av sambon. När det sedan konstaterades att vi hade väldigt mycket saker att frakta tillbaka hem till Lund körde pappa faktiskt för oss. Mycket mycket uppskattat! Med hela bagaget fullt med pappas fynd på Ikea, våra egna, alla julklappar och väskor så packade vi in oss i bilen, sambon, jag, pappa, lillebrodern och hans flickvän, som skulle vidare till Österlen, pappas hund Chili och Elsa i sin transportbur. Aningen trångt, men det gick ganska bra.
Väl hemma var kaoset ett faktum med alla julklappar och väskor. För att få undan allt fick det bli att städa, slänga ut, sortera, hitta "hem" till alla nya saker. Jag gick igenom både bokhyllan och hyllorna om där var saker vi faktiskt inte ville ha, sorterade badrumsförvaringen och våra små lager av förbrukningsvaror.
Idag fortsatte rensningen med lådorna under sängen och utrymmet ovanför köksskåpen. Men resten av dagen har vi enbart vilat. Nu är julturnén slut.  

Rastlös

Om mindre än en vecka infinner sig jullovet. Men för att det ska bli jullov måste jag skriva tenta först, vilket jag är mindre peppad på. Tentaplugg är nog bland det tråkigaste som finns. Man försöker trycka in information i huvudet, förstå allt man inte redan har förstått och lägga allt på minnet. Till råga på allt så har jag gått och fått ont i ryggen, lite lagom otajmat med tanke på att sitta böjd över blocket är svårt att komma ifrån.
 
På en roligare not så har jag börjat få riktig julkänsla nu. Vår gran luktar tyvärr inte alls mycket i år, vilket är synd med tanke på att just granlukt för väldigt mycket för stämningen. Men känslan börjar trots det infinna sig på riktigt nu. Snart är julen här! Den där julklappen jag beställde som jag var lite orolig inte skulle hinna komma i tid är på väg nu, det fick jag ett mail om igår eftermiddag. Så det ska nog lösa sig! Detaljplaneringen för julmys med kompisar och andra som vi inte hinner fira så mycket med faller på plats, om inget blir helgalet så hinner vi fira med väldigt många, på väldigt kort tid, utan en massa stress och flängande fram och tillbaka. Det känns riktigt skönt faktiskt. Nu ska jag återgå till mina Runge-Kutta metoder, randvillkor och stabilitetsområden. Och fortsätta vara lite avundsjuk på katten som ligger och snarkar på täcket...
 
 

Julklappspyssel

Det enda jag hade på schemat i helgen var tvätt. Så det har varit en väldigt lugn och skön helg. Men inte helt händelselös för det.

 
Jag bestämde mig för att sitta i sängen för att trä pärlor på ett snöre. Såhär i efterhand var ju kanske inte det världens smartaste idé. Men men, tänkte att det skulle vara mysigt. Vilket det också var tills katten tyckte att det blev lite för spännande att bara titta på det svängande snöret med alla pärlor. Vips så var alla pärlor lite överallt... En viktig pärla försvann som vi sedan spenderade en bra stund att leta efter. Det hela slutade med att det blev ganska rejält städat, under hela sängen (där vi har lådor), i en krånglig hörna, under soffan och under klösträdet. Men vi hittade pärlan, och fick rent på köpet.
 
I de där lådorna under sängen som fick åka ut därifrån i letandet ligger vårt presentpapper. Så sedan passade jag på att slå in julklappar och skriva kort. Jag tycker det är ganska roligt med paketinslagning, något som sambon inte alls tycker. Men han hade heller inte så många att slå in ännu. Jag är nästan färdig tror jag. Jag väntar på en beställd, som jag är lite orolig inte kommer hinna komma innan jul. Och sedan har jag tänkt ut en som jag bara inte orkat fixa ännu. Men utöver det är jag ganska klar. I ganska god tid. Årets lussebullsbakande, pepparkaksbakande och granhuggande är också avklarat. Vi öppnar chokladkalendrar, följer julkalendern och eldar datumljus och adventsljus i anpassad takt. Nu är det bara jullovet som saknas, vilket infaller sig om en vecka!
Alla småpaket med snöre är undangömda långt in för att inte Elsa ska ta dem
 
Visa fler inlägg