Skafferirensning

Jag borde nog städa i skafferiet, men det har jag inte gjort... Men då och då får jag för mig att åtminstone rensa där. Det händer ju ibland att man hittar dubbla förpackningar sötmandel, tre olika sockersorter eller en paket kakao med jättelite i, plus en oöppnad. För man var väl smart nog att inse att den gången man behöver kakao så är den nästan slut och räcker inte. Men så kommer inte den där dagen när man behöver kakao så istället står där två packet och tar plats. Det är kanske inget enormt bekymmer, men i vår lilla skafferi behövs all plats vi kan få. I matväg brukar vi ibland ha rensning, då brukar det handla om torkade bönor, rissorter och lasagneplattor. Då brukar jag kolla vad det är vi behöver "bli av med" och letar recept som innehåller just det. Enkelt. Men idag insåg jag att det var bakningsingredienser som behöver lite uppmärksamhet. Så jag har gjort en baklista. På saker som man kan baka på just de saker som fyller upp och tar plats. Just idag var det kakaons tur och det där lilla som var kvar i förpackningen. Så det blev en kladdkaka, gjord på recept för sega chokladrutor. De går att skära upp och äta som kakor, men vi äter det alltid som kladdkaka, därav att jag också kallar det för kladdkaka. 


Aprilväder och beachvolley

Ja det finns väl en anledning till att aprilväder är en grej. Vädret är ovanligt ombytligt och verkar inte riktigt kunna bestämma sig.

Som man kan se på bilden så har saker börjat slå ut. Det håller på att bli grönt. Solen skiner men i bakgrunden är det väldigt mörkt. Bara ett par minuter efter att jag tog bilden började det snöa! Det höll sedan på till och från resten av dagen.


Men igår sken solen hela eftermiddagen åtminstone. Vilket födde tanken att vi skulle spela beachvolleyboll på vår vanliga träningstid. Såhär på våren har folk en massa annat för sig, och missar därför träningen, så vi var bara sex tappra själar som dök upp. Men beachvolleyboll blev det, utomhus i en park med planer och nät. Min första tanke var "kallt!", vilket det också var. Men främst om fötterna som ganska snabbt domnade till isbitar. För övrigt var det faktiskt inte så farligt kallt, det blåste inte så mycket vilket gör stor skillnad. Det var faktiskt ganska roligt, beachvolleyboll och "vanlig" volleyboll är inte alls samma sak, vilket många tror. Men bortsett från frusna fötter så hade vi kul. Det får kanske bli mer spel i sommar, helst när det blivit lite varmare. 

Kryddlådan

Eftersom vi bor litet har vi ingen kryddhylla, som kanske är det klassiska. Oftast har man väl den ovanför spisfläkten. Eller så är åtminstone jag uppväxt. Men har man nu ingen kryddhylla så får man skaffa sig andra sätt att förvara sina kryddor. De vi använder allra mest står i skåpet över spisen, med tallrikar, matlådor m.m. Men de där man inte använder så ofta blir snabbt ett problem när man har begränsad yta. Vi löste det med en kryddlåda som står ovanpå köksskåpen.

 
 
 

Det är en ganska trevlig lösning, och vi sparar alltid glasburkarna, fyller på dem eller diskar dem och fylller med en annan krydda. Vi köper nästan alltid kryddor i påse. Varför betala dyra pengar för glasburkarna när man lika gärna kan spara dem? Dessutom känns det väldigt onödigt att slänga burkarna när kryddan tagit slut. Väldigt o-miljövänligt. Även om vi nu har glasåtervinning hos oss. Burkarna gör det dessutom mycket enklare att hitta i lådan, bara sätta en liten lapp på locket så går det snabbt och lätt att hitta det man letar efter. Det är mest sånt som man inte använder så ofta, typ lagerblad och kryddnejlikor som permanent bor i påse.

Tyvärr har vi ingen plaståtervinning för påsarna, den vi gick till lades ner så just nu har vi bara den återvinningen vi har i soprummet här hemma. Men jag är på jakt efter en som inte ligger för långt bort. Kryddor borde man kunna köpa i papperspåse, i lösvikt. Hade varit smidigt!

Visa fler inlägg