Terminsstart

Så var sommarlovet slut. Skolan har börjat och kurserna brukar kicka igång från dag 1, så även denna gången.

Jag läser Stationära stokastiska processer och Bildanalys denna perioden, alltså ungefär fram till slutet av oktober. Dessutom läser jag en kurs i C-programmering, men jag har ännu inte riktigt bestämt mig om jag ska fullfölja den. Det verkar som en del jobb, och jag läser den utöver, dvs att jag läser mer än 100%. Rent poängmässigt alltså, det är nog så man oftast räknar. 


Men ännu så länge tuffar det på ganska bra. Jag är inne i ett skolstartsflyt när man ligger i fas och förstår det mesta. Lyxigt! Att motivationen också är förhöjd efter sommaren hjälper ju också till.

Sambon avslutade sommaren med höstförberedelser, nämligen att köpa ett par nya skor.

Egentligen skulle han inte ha några kängor, enligt honom själv. Men ett par kängor blev det i alla fall!

Sommarlovets sista dag

Så var den här. Sista dagen på sommarlovet.


Jag hade gärna sagt att vi spenderade sista dagen med att slappa, förbereda och bara vara hemma. Det kan jag inte säga är sant. Istället vaknade vi här

I Stockholm alltså. Det var namngivning för sambons brorsdotter igår, så vi åkte upp redan i fredags tillsammans med sambons pappa. Vi bodde hos en av sambons bröder, den som inte hade namngivning.


Själva namngivningen var annorlunda med en liten ceremoni och väldigt mycket folk. Slutade med pizza på kvällen, fortfarande på festen. Men det var kul att vara där.
Nu är vi på hemväg, vi fick ta ett stopp i Småland eftersom tågen inte gick just precis när vi ville åka. Vanligtvis går de en gång i timmen, med undantag för en enda gång, just precis den gången vi vill åka såklart... Men nu sitter vi i alla fall på tåget mot Lund.

Gröna växten

Sedan vi fick tomatplantan har jag varit väldigt sugen på att sätta upp amplar med växter. Redan från början var tomatplantan ingen hit inomhus, men den gör sig fint ute. Så fixade jag med ampelliljorna och jag blev så nöjd med det. Jag hade redan innan spanat in att det var just ampelliljor jag ville ha, och när jag ändå var i farten så hittade jag fler växter jag skulle vilja ha här hemma. Svärmorstunga var en av dem som jag fastnade för. Men de passar sig nog inte riktigt i ampel, och något annat är tyvärr uteslutet eftersom vi bara har bara två fönster. Köksfönstret är upptaget av micro och som avlastningsyta vid matlagning. Det andra fönstret är Elsas tillhåll och hon tuggar på allt levande grönt. Sedan spyr hon av det och fortsätter tugga. Så att ställa en växt där hade nog inte funkat för varken växten eller Elsa.


Men när sambons mamma och faster var på besök skaffade vi oss en annan växt, som ser mer ut som en ampelväxt.

Penningblad heter den och används tydligen mest som en fyllnadsväxt. Men sambon gillade den ljusa färgen på bladen, och den heter gulbladig så den behåller förhoppningsvis den. Den ska vi alltså hänga upp i köksfönstret i en ampel när vi har fixat en kruka till den. Ännu så länge huserar den på micron, där den i och för sig är väldigt fin, men en aning ivägen.


Visa fler inlägg