Höstmörkret

Så har äntligen tentaveckan varit. Och denna läsperioden körde igång med gasen i botten direkt. Jag har valt kurser som krockar lite tyvärr samt en kurs där föreläsaren påstår att han siktar på att ha den svåraste kursen under hela ens utbildning... Det kommer bli en tuff läsperiod.

Men innan den drog igång så hade jag en lika proppad helg som veckorna framöver ser ut att bli. Lördagen med tenta och match följdes sen upp av söndag med ett besök på Escape house med klasskompisar. Sedan mat på Surf Shack och sedan Wii-dans hemma hos oss. Sjukt roligt! Längesedan jag dansade så mycket, och längesedan jag skrattade så mycket.
Dessutom så bytte det i söndags till vintertid. Något som har ställt till det lite i hjärnan som vanligt. Fick en smärre chock när jag kom ut från skolan igår och insåg att det i princip var helt mörkt! Kallt var det också, bara ett par plusgrader under dagen. Nu är det verkligen höst på riktigt. Men med tanke på hur mycket jag verkar ha att göra så stör det kanske inte så mycket.
(null)
Det var ett tag sedan jag bakade dessa syltgrottorna nu. Men de kan få pryda bloggen trots det.

Busy day

Idag har gått i ett kör. Började med att skriva tenta på förmiddagen. Bara efter en sådan sak brukar jag anse mig ha gjort vad man behöver åstadkomma på en dag. Men det blev inte så idag. Jag cyklade direkt från tentasalen till hallen för att spela match. Det började bra men slutade ändå 3-0 i set till motståndarna. Lite tråkigt, men det var en kul match att spela i alla fall. När jag väl kom hem igen så var det bara att fortsätta göra saker. Duscha, tvätta, vika, dammsuga, rengöra köket, plocka undan, dammtorka, laga mat, fixa disken. Sambon är i Småland och hälsar på sin mamma i helgen så jag har stått för allt själv ikväll. Nu är jag klar sånär på att kattens skålar också behöver diskas. Känner mig helt färdig. Men nu är sista tentan skriven och det känns åtminstone bra! Nu ska jag svara på kursutvärderingar och sedan lämnar jag förhoppningsvis denna läsperioden bakom mig.
(null)Hon ligger och sover

(null)

Hon ligger och sover. Lugnt och tryggt på matte. En av hennes absoluta favoritplatser. Ibland rycker det i morrhåren eller ögonlocken. Hon drömmer. Djupt sovandes.
Lyckligt omedveten om att hon behöver klippa klorna, något hon inte gillar. Lyckligt omedveten om att vi snart ska dammsuga, något hon gillar ännu mindre. Lyckligt omedveten om att vi snart ska ha massa folk i vår lilla lägenhet så att det blir högljudt och stökigt. Lyckligt omedveten om att hon egentligen skulle vara död.

Dagen vi fick Elsa var bara ett par dagar efter att hennes före detta ägare skulle "göra sig av" med henne. Enda anledningen till att hon lever är att en gammal familjevän hörde henne skrika och tog på sig ansvaret för henne. Hennes gamla ägare ville inte ha henne.

Nu är hon vår Elsa. Som gärna sätter sig i duschen, sedan i kattlådan och därmed har kattsand precis överallt. Som på sommarhalvåret gnäller så fort solen går upp, ofta kring 5-snåret. Som gärna tuggar på skosnören, tofsar, mobilladdare eller dylikt. Som när tillfälle ges smiter ut i trapphuset och ger matte en smärre hjärtattack när det upptäcks.
Vi är inga idealiska kattägare. Vi reser mycket i perioder, är borta en hel del annars också. Hon får bara vara innomhus och hon får till störst del äta torrfoder. Vi bor litet, har ingen bil att ta henne till veterinären med och det händer att ytterdörren vid enstaka tillfällen står på glänt vilket möjliggör upptäcktsfärderna i trapphuset.

Men hon är ändå vår. Vår Elsa. Älskad.

Jag är så tacksam över att hon skrek den där dagen. Att hon hördes. Att hon fick komma till oss. Att hon verkar trivas. Så trots att jag för längesedan borde gått upp ur sängen och göra andra saker låter jag henne sova. För att hon är söt, för att hon sover, för att hon är så lyckligt ovetandes om vad som skulle kunna hänt.

Visa fler inlägg