Funktionärande

Sedan ett par dagar har jag haft ont i halsen, men lyckligtvis hade vi ingen egen match att spela denna helgen. Istället fick vi fyra pass funktionärande att stå för. Vilket alltså innebär att man vid elitmatcher står vid insläpp och säljer biljetter, eller att man sitter i sekretariatet och för poäng vid matcherna. Jag tog två skift, då vi ska vara 4 pers närvarande vid elitmatcherna och 2 pers vid övriga matcher som vi funktionerar.


För övrigt har jag vilat. Mycket trevligt! Lillebrodern var inom Lund en sväng, och så har vi fortsatt kolla på planet earth. Så jag är så gott som redo för en ny vecka. 

Serieväder

Nu är det höst på riktigt. Oktober har anlänt, och med det har även höstlöven på riktigt börjat färga den gröna världen mer i gul-orange-röd-brun. Kastanjerna har också börjat trilla av träden, vilket gör att cykelvägen till skolan är fylld av mosade sådana. Och mörkret är mer tydligt än innan. Och regnet. Idag regnade det när jag cyklade till skolan, och det rengnade när jag cyklade hem. Regn till skolan skulle jag nog helst vara utan, men regn hem gör inte så mycket. Tanken på att få hoppa i mjuka pyjamasbyxor är drivkraft. Och att sedan få bädda ner sig under täcket för att bli varm igen. Mys!

Dessutom slutar solhetsen, att man måste, måste, måste vara ute så fort minsta antydan till sol tittar fram. Jag är inte en solmänniska. Jag älskar att titta på serier och läsa böcker. Inomhus. Det är det absolut bästa med hösten.

För inte så längesedan avslutade vi vår dåvarande serie och började istället se på Planet Earth. Första avsnittet var lite avskräckande för någon som är lite blödig som jag, men efter det har det varit bra. Inte jätteunderhållande, men dels lärorikt när man har lust att verkligen fokusera och dels inte så krävande när man inte riktig känner för att hänga med i någon story. Lagom när mörkret faller på och regnet skvalar utanför fönstret helt enkelt.

Kanel i mängder

I de flesta andra länder verkar kanel vara något som man förknippar med julen, medan det här i Sverige är en året-runt-krydda. Tvärtom med saffran, som för oss här i Sverige är ganska juligt, medan på många andra ställen äts året runt. Lite roligt det där hur saker som är starkt förknippade med något inte alls är detsamma på andra ställen.
Hursomhelst så har det denna gångna helgen blivit väldigt mycket kanel, utan att det är jul. Det började med den svenska klassikern - kanelbullar. Eftersom det är kanelbullens dag i veckan som kommer, och då han vi brukar baka med aldrig hade gjort det innan var det nästan en självklarhet att vi skulle baka kanelbullar inför den. Sagt och gjort bakade vi tre normalstora plåtar kanelbullar i hans korridorskök. Vår ugn brukar ju inte vara att lita på... Men med deras ugn blev resultatet lyckat! Lite sneda och operfekta, men goda. Så som hemmagjort ska vara.
 

I morse tog vi sovmorgon, och sedan fick sambon för sig att vi till frukost skulle använda upp det torra brödet vi hade. För att piffa upp det ville han göra fattiga riddare av det, så det gjorde han. Vända i socker och i kryddan för dagen, kanel, blev det brunch med en känsla av efterrätt. Inte så dumt ändå.
 
Visa fler inlägg