Födelsedag

Så var det min tur att fylla år igen. Denna gången hemma i Sverige, villet jag lite saknade förra året. Ingen superspeciell födelsedag, inget jämnt eller så, men jag tycker ändå det är lite speciellt med födelsedagar, fastän man kommit ur den åldern när födelsedagen är det roligaste på året. Födelsedagen är min egen dag. Fastän jag delar den med många andra så är det åtminstone ingen annan som jag känner. Så på ett sätt då är det bara min egen dag. Jag som får önska mat och det blir efterrätt. Man får öppna paket och man kan höra av människor som man aldrig annars pratar med. Födelsedagar är helt enkelt roliga, det växer man nog aldrig ifrån.
Igår firades lite med mamma, mormor och lillebror, i fredags med vännerna. Men idag har det bara blivit en lugn dag, bara jag och sambon. Men det känns ganska bra. 

Presenten av sambon, bästa jag fått!


Nya boken

Idag anlände min första egna kursbok! Förra terminen lånade jag alla böcker av sambon som läste exakt samma kurser i våras, och min analysbok denna terminen fick jag av en kompis som läste mina nuvarande kurser för ett år sedan. Men min algebra bok hade hon inte, då de hade en annan kursbok när hon tog kursen. Så nu äger jag faktiskt en kursbok!
Men det har varit jättesmidigt att kunna låna hittills. Studentlitteratur är inte billigt!! Vid terminsstart är det många hundralappar som går åt för bara böckerna... Det ser jag inte så mycket fram emot. Men första boken är ändå lite speciellt.

Contemporary linear algebra


Andra dagen, andra terminen

Japp, nu är första föreläsningen i flervariabelsanalys över, och därtill en del räknande. Terminsstarten har ändå varit ganska lugn, eftersom vi inte hunnit gå igenom något så var det ingen lektion. Därför har jag hunnit få mycket gjort hemma. Tvätt, alla husets sopor och lite städning omhändertogs. Och en del reaserch om framtida studier och vad som ska hända i sommar. Mamma min ska sannolikt renovera, och sambon och jag ska åka iväg en vecka, bara vi. Så det finns mycket att se fram emot framöver.
Inom en lite närmre framtid så händer också en hel del, kalendern börjar redan fyllas upp. I helgen fyller jag år, så det blir firade, firande och firande. Gamla vänner kommer ner och firar på fredag. Lite familj lördag och den faktiska födelsedagen på söndag.

Från Instagram, min analysbok
Visa fler inlägg