Stukad fot

Jag har gått och stukat foten. Ett riktigt trist scenario faktiskt.
Sambons föräldrar var hos oss i Lund förra lördagen, och jag hade första seriematchen den dagen. Jag var riktigt taggad på att få spela, och med lite publik som skulle komma och kolla dessutom!

Jag hann spela tre bollar innan jag hoppade upp för ett block, landade på en lagkamrats fot och något gick sönder i foten. Tre bollar alltså! Så himla surt... Jag gick själv av planen, fick foten lindad och låg på golvet med foten högt resten av matchen.
På kvällen hade jag så ont att jag inte kunde stödja på den. Söndagsmorgon verkade inte bättre så det blev att ringa till sjukvårdsupplysningen. De rekommenderade att kolla upp det så det bar av till vårdcentralen med helgöppet. De tittade och klämde lite, för att konstatera att de nog behövde röntga för att se till att inget var brutet. Så det bar av till akuten. Ett par timmar senare hade de konstaterat att inget ben var av. Det var en vanlig stukning och jag blev hemskickad med råd om alvedon om jag hade ont. Resten av kvällen spenderade jag i soffan, med foten på ryggstödskanten.

Måndag och tisdag fick jag ta bussen till och från skolan. Måndagen hoppade jag dessutom på kryckor, så det blev en lång dag. Foten är numera svullen och ganska blå, men gör för det mesta inte särskilt ont. Det har gått en hel vecka så både svullnaden och den blå färgen börjar dämpas, men ännu hänger de sig kvar.

Nu gör jag rehabövningar titt som tätt, och väntar på att det ska gå över.

Uppdatera

Jag vet inte riktigt om det är hösten som helt klart är här med besked som tagit med sig en väldig fixar-lust. Men den har infunnit sig hos mig oavsett. Vi rensade i förrådet för ett tag sedan, och sedan dess har vi röjt även inne i lägenheten. Jag är så våldsamt sugen på att få uppdatera saker. Ny höstjacka, ny stekspade, nya tillskott i garderoben, ny ordning i skafferiet, rensa bland sängkläderna. Allt vill jag göra om och göra nytt. Helst nu!

Höstrusk

För någon vecka sedan när vi skulle till skolan regnade det. Inte något lätt duggregn utan ett rejält höstregn... Det måste vara terminens första. Kallt och blött blev det och jag invigde mina tunna vantar för säsongen. Sedan har kylan kommit denna veckan, ganska plötsligt. Från runt 12 till runt 7 grader över en natt!

Vädret är kanske det mest spännande nu. Det händer inte så mycket speciellt för tillfället. Vår lilla fyrbenta pälsmarodör fick en kväll några klor klippta. Vilket inte alls är populärt! Lite morrande får man stå ut med om man ska ha en chans att få det vassa sylarna lite trubbigare och kortare. Vi måste dessutom vara två, en som håller henne och en som klipper så att man slipper bli attackerad. Men eftersom att det är så illa omtyckt så klippte vi bara klorna fram, de som är vassast. Klorna på baktassarna har fått vänta lite. Men man får en sur liten dam som inte alls vill gosa efter klippning. Men med lite godis efter klippningen så blir hon lite nöjdare.

Skolan dundrar fram som ett ånglok, som vanligt. Det börjar närma sig tentatider på riktigt... Mycket att göra är väl både sambons och min egen visa just för tillfället. Bland annat varit hos tandläkaren i Lund för första gången och konstaterat att jag saknar visdomständer i överkäken. Jag har inga alls ännu, men de i underkäken ligger åtminstone där och lurar. Träffat vänner och pratat allvar. Tränat. Fullt upp med samma saker som alltid.

Elsa hjälper till med statistiken
Visa fler inlägg