Lucia

Idag är dagen då man tänder ljus i håret och går runt i vita klänningar. Utöver det är det även dagen då man tänder tredje ljuset i ljusstaken.
Min lucia-helg har dock inte inneburit något lussande.
Igår spenderade jag större delen av dagen i sporthallen. Först spelade vi match mot mitt gamla lag, och sedan satt jag och två till sekretariat till ett annat lunda-lag. Tyvärr slutade båda matcherna med förlust, men det gjorde inte mig så mycket. På kvällen åt jag lyxigt nog köpt pizza, med sambon och en kompis. Senare på kvällen kom även min bästa vän och sov här.
Idag, på lucia, började vi med en stadig brunch av tunna pannkakor, banan och nutella. Riktigt gott! Sedan vilade vi lite på maten,och såg dagens avsnitt av julkalendern. Slappade en stund. Resten av dagen har vi varit desto mer produktiva. Sambon och ja cyklade ut till Nova, handelsstäder utanför stan, och storhandlade. Diverse olika julklappar blev det, nya snören till persiennerna, cykellyse till sambon och stora glasburkar till att förvara torrvaror i skafferiet. Väl hemma blev det stor presentinslagning för min del och för sambon projekt byta-snören-i-persiennerna. I vår ena persienn gick snöret sönder får någon vecka sedan och sedan dess har den hängt på snedden, så det var ganska skönt att få den bytt.
Katten är nog på julhumörRedo för jullov

Nu är det bara drygt en vecka kvar innan julens efterlängtade ledighet börjar. Jag är så redo för det!
Motivationen såhär en vecka innan är intw direkt på topp, och sambon säger samma sak. Han har dock en tenta innan jul, medans jag bara har efter. Men det gör det ännu enklare att bara slappa lite nu, det finns ju tid efter jul också... Fast det är farligt att tänka så.

Men det är lite mysigare att vakna på morgonen när adventsljusstaken lyser, och det är lite mysigt att komma hem till en klädd gran. Julklapparna är jag snart färdig med och volleybollen har sista matchen innan juluppehåll i helgen. Kurserna i skolan börjar också trappa ner. Programmeringen är klar för i år, det kommer enbart vara repetition nu, och sista presentationen för mina småkurser är snart avklarat. Bara mattekursen fortsätter tuffa på, även om motivationen inte riktigt håller. När allt annat bromsar så gör jag också det. Längtar till att få sovmorgon, åka hem, slippa diska och öppna julklappar. Vara lite ledig. Snart...

En väldigt sned julgran


Andra advent

Idag är det dags att tända andra ljuset. Och här hemma har vi precis fått upp julgranen. I fredags gick jag lite tidigare från träningen och så tog vi tåget upp till pappa. Lördagen spenderade sambon och jag på varsitt håll, han med att göra julkorv enligt hans familjs traditioner, och jag med att hugga julgran med pappa. Mina närmsta vänner ville också ha gran, så det fixade vi också. Så på lördagkväll åkte vi tillbaka ner till Lund igen och så kom vännerna för att hämta granar. Det slutade med att de åt hos oss och stannade hela kvällen. Malmöbon sov till och med här.
Imorse hade vi följe till stationen. Hon skulle med tåget och jag skulle möta upp volleybollaget. Bortamatch i Gislaved stod på schemat, så två och en halv timme i bil, enkel resa. Tyvärr en förlust med 3-0, men det var åtminstone en jämn match och jag spelade inte så dåligt.

Visa fler inlägg