Guldgruva

Min mormor håller på att flytta, så denna helgen var vi lite flytthjälp, packade lådor och rensade lite. Som alla människor som ska flytta till något lite mindre så är det mycket som inte ska med, så hon ville bli av med en del grejer. Därför fick vi också ta med oss vad vi ville ha av det som skulle bort. Jag också sambon fick därför med oss lite smått och gott, assietter, två gamla fickur, ljusstakar, lite julpynt, adventsljusstakar. Rena rama guldgruvan för en student som inte har så mycket, och dessutom gärna hjälper till med att flytta.

Lite fynd


Spex

Här i Lund finns nog ett sällskap/klubb/grupp för alla olika intressen en student kan tänkas ha! Igår kväll var jag, sambon och några övriga kursare till honom och tittade på resultatet av en sådan grupps hårda slit. Gruppen i fråga hette Var glad spexarna, och deras gemensamma intresse var teater. Vi såg en föreställning med namnet Muren som de satte upp, och de va riktigt roligt att se. Ambitiösa sångare/skådespelare med tanke på vilken amatörnivå de faktiskt nog ändå måste klassas som. En stor grupp engagerade människor, de på scen, de i sminket, orkester, teknikansvariga. Kul att man kan göra sådant, både för de med intressent och för oss som får gå och kolla på det!

Till något helt annat än gruppaktiviteter så börjar det snart närma sig jul, vilket också innebär att även tentorna snart hovrar över en. Mindre än en månad kvar för min del som skriver båda tentorna innan jul. Men ännu finns tid (och hopp) kvar.

Till något helt annat, och en bildförklaring.
Vi var trötta en eftermiddag, varav jag kom på det märkliga i uttrycket att "räta ut frågetecken". Då blir det ju nämligen rimligtvis ett utropstecken, vilket oftast inte är fallet när frågetecken rätas ut kanske. Därför gjordes en funktion för frågetecknet, som syns nedan. Vad vi egentligen kom fram till efter det vet jag faktiskt inte...Nya volleybollskorna

Efter en hel del krångel med ett par jag beställt kunde jag idag hämta ut de jag ville ha, rätt storlek, rätt modell. Så nöjd med att ha de avklarat! Och skorna i sig är jag också ganska nöjda med hittills. Jag fick inviga dem idag på match, vilket vi för övrigt har varje helg hela säsongen. Märkte lite skoskav när fjärde set drog igång, men annars är de väldigt sköna, och väldigt dämpande, precis vad ja ville ha! Matchen gick också bra, vinst med 3-1. Dessutom var faktiskt även pojkvännen min med och kollade på spelet denna gången. Han kan förvisso inget om volleyboll, men han lär sig lite, och lite publik är alltid tacksamt.
Sedan har jag lite olägligt nog också börjat kolla på Vänner-serien på Netflix. Inte supersmart att börja nörda en serie med en månad kvar till slut-tentor... Men så blev de ändå. Vad som är lite förvånade är också att även pojkvännen vill titta. Får inte titta utan honom nu, de hade jag inte trott!

Mina nya skönheter


Visa fler inlägg