Växtnytt

Jag har lovat sambon att jag gjort sista palettbladsköpet för säsongen. Men det hände ändå lite på växtfronten.
(null)
Detta var sista köpet, en liten nykomling, Lemon & lime som kom hit i veckan. Ännu ser den lite hängig ut efter resan hit men den repar sig nog snart.
(null)
Detta är Pinatan som kom med sticklingspaketet för ett bra tag sedan. Den rotades först och har nu fått komma ner i jord. Den har dessutom fått en alldeles för stor ytterkruka, men det är en annan sak.
(null)
Denna lilla sötisen är troligen en Henna, som jag fick av sambons mamma. Ny sort för mig som ska bli ganska rolig att se hur den artar sig!

Sist men inte minst har vi också ett litet elefantöra.
(null)
Denna lilla sticklingen fick jag av en av tjejerna i volleybollaget. Dessutom fick jag fler sticklingar av China rose av henne och av en annan fick jag sticklingar av hibiskus. De ser ännu ganska ledsna ut, men får de bara lite rötter piggnar de nog till.

Bönor i mängder

Vi kör inte med meatless monday, vilket är ett initiativ som innebär att man en dag i veckan, exempelvis måndagar, äter vegetariskt. Jag brukar skämta att vi istället kör meaty monday, vilket innebär att vi äter icke-vegetariskt en dag i veckan. Vilket förvisso är sanning med modifikation. Vi äter inte särskilt strikt, vissa veckor är det mer vegetariskt, andra mindre. Men i regel tror jag vi äter mer vegetariskt än inte. Vilket också leder till att vi konsumerar en hel del bönor, ärtor och linser. Ett tag kokade vi dem själva, men det projektet rann ut i sanden, vilket gör att vi nu köper konserver. För en vecka sedan hade de rabatt på sagda konserver på vårt Ica.
(null)
Så vi hamstrade... Svarta bönor, kikärtor och kidneybönor. Komiskt nog så handlade vi på oss ännu mer kikärtor när vi var där några dagar efter igen. Så ja, det blir nog en del vegetariskt för vår del framöver.

Han fyller år

Sambons födelsedag, 24 år gammal blir han idag. Hurra hurra för honom!
Jag väckte honom med sång, den traditionella godisbrickan och present. Eller väckte gjorde jag inte, eftersom han sover ganska oroligt så vaknar han när jag går ur sängen. Men ändå, han blev uppvaktad i alla fall.
Av mig fick han ett spel. Sedan fick han av sin mamma när vi var där senast 6 st vinglas, och av morbrorn fick han en bok som han påbörjat. 

(null)

Ikväll ska vi äta mat som han har fått bestämma och så ska vi mysa i soffan framför tvn tillsammans med godiset som inte är uppätet redan. Det blir hur bra som helst!
Visa fler inlägg