Rabarbersaft

(null)

På innergården växer den en rabarberplanta som ingen verkar kännas vid som sin egen, och som ingen egentligen tar hand om. Fastighetsvärden klipper ibland ner den med gräsklippare på hösten, vilket nog inte egentligen är något produktivt sätt att ta hand om rabarber. Men det kommer år efter år och verkar trivas alldeles utmärkt trots brysk behandling och bristen på omvård.
Jag och sambon har många gånger skördat från nämnda planta och när min pappa frågade ifall han skulle ta med sig rabarber från sin trädgård så tänkte jag direkt att vi då skulle kunna ha tillräckligt på en gång för att göra saft. Så sagt och gjort fick jag rabarber av pappa och kompletterade från "vår egen" planta. Sedan gjordes det saft från något recept vi googlade fram. 
(null)
Koka upp med lite vatten, och sedan socker och koka, sila och hälla i rena flaskor.
(null)

Pappas rabarber var betydligt rödare i färgen än de vi har, så färgen på saften blev ganska härlig. Och smaken blev såklart inte heller så dum!
Visa fler inlägg