Sommarjobbet

Liksom förra året jobbar jag denna sommaren som fältbesiktare på Österlen. I måndags drog säsongen igång så smått, men det har varit lite oklart vad som ska gås och vad som inte ska. Jordbruksverket har inte givit klartecken för några vårgrödor och knappt många höstgrödor heller. Dessutom tillkommer problem att odlarna inte ännu skickat in kartor på sina fält så att man som besiktare vet vart man ska. Men veckan är snart över och nästa vecka väntar det semester för min del.

Midsommar

I år firades midsommar i en väns stuga på västkusten, liksom flera tidigare år.


En mycket mysig helg med kubb, dans kring midsommarstången, kransbindning, mat. En klassisk svensk midsommar. Dessutom fiskade vi krabbor midsommardagen.Inte min dag

Dagen började tungt med meddelande om omtenta. Jag hade väl egentligen räknat med det, eftersom det inte kändes särskilt bra, men att få det bekräftat var ändå lite nedslående. Dessutom ringde de från sommarjobbet och ville jag skulle börja på måndag. Jag hade hoppats på åtminstone ett par dagar hemma och ta det lugnt efter midsommar, men så blir det alltså inte. Lite nedslående det med.
För att liva upp dagen lite hade vi lovat sambons föräldrar att vi skulle baka, så det gjorde vi. Två stycken rulltårtor, blåbärskakor, kolakakor och chokladkolatårta blev det. 


Visa fler inlägg