Jobbande

Nu är snart jobbandet slut för min del, för denna gången. Kroppen känns sådär, framförallt fötterna har fått ta en del stryk dessa veckorna men det har varit en upplevelse och en erfarenhet att promenera några mil om dagen. Och jag har lärt mig en del.

Kornfält är ganska vackra


Det är en sann glädje att börja på sista spåret på ett stort fält

Fåglarna tyckte att Sverige var för kallt i slutet av juli

Jag har skaffat mig nya kompisar - kossorna

Torra kläder kan göra under för humöret

Lite kornkonst


Sedan har jag dessutom en massa saker som jag aldrig annars hade sett, exempelvis har jag sett stora delar av Skåne, i regn och i solsken.
Jag har dessutom sett en massor av djur; kronhjortar, rådjur, vildsvin, grodor, harar, orm, sländor och massvis med fåglar. Särskilt kommer jag minnas fasanerna som ligger och häckar tills man nästan trampar på dem innan de flyger iväg och skrämmer slag på en. Spindlarna blir nog också kvar i minnet, dem finns i mängder på vissa ställen, massor och åter massor av små, små nätspinnande kryp som är överallt.

Det har varit lärorikt och det är alltid trevligt med lite pengar. Men efter en tung vecka med mycket regn så ser jag fram emot lite ledighet.

En liten regnbåge


Stök i köket

Sista veckan i juni jobbade sambon med sitt projekt och jag var helt ledig, vilket har innebar lite promenader, mycket gamla datorspel och på onsdagen även bakande. Det hela började med att jag kom på att vi för längesedan bestämt att vi skulle försöka oss på att göra egen nutella. De var när vi fick våran mixer. I julas... Men jag satte igång och började rota fram hasselnötter att rosta. I skafferiet hittade jag också bittermandel, som vi köpte för att göra finska pinnar i höstas. De behöver ju användas upp, så jag satte igång att skålla mandel också till att göra finska pinnar. Sedan var allt i full gång. Hemmagjord nutella, finska pinnar och snoddas blev resultatet. Och dessutom en ost & broccolipaj till kvällsmat. Mycket stök i köket.

Nutella

Finska pinnar

Ännu inte uppskurna snoddas

Matpaj


Sedan jag började jobba finns inte riktigt den energin att pyssla hemma. Igår var sambon iväg hela dagen. Jag sov till strax innan två, plockade undan småsaker men orkade inte ta tag i något mer än de. Låg i sängen med en tv-serie hela dagen. Inte ens disken orkade jag ta tag i, vilket säger mig en del eftersom jag annars avskyr att ha det uppställt omkring mig. Men uppstigning absolut senast 7, runt 2 mils promenerande om dagen, iförd gummistövlar till en början, med skoskav större än femkronor tar ut sin rätt och det känns. När man är trött både fysiskt och psykiskt så är helgen en gudomlig företeelse.
Idag kom sambons småkusiner på besök en liten stund. Men utöver det fortsätter jag med sovande och tv-serierna.Efterlängtad helg

Vi har gått i samma odling hela dagen idag, bara ett höstvete, uppdelad på fem stycken. Lite kortare dag än tidigare men det känns ganska skönt. Kroppen gnäller en del om skoskav och ansträngda ovana muskler. Så nu har jag åkt hem till Lund. Hem till sambon och katten. Och till tomatplantorna som växt massor medan jag var iväg. Känns ganska skönt att vara hemma igen, och att lite ledighet väntar.

Började dagen vackert


Visa fler inlägg