Första advent

Idag är det faktiskt början på tiden "innan jul". Den tiden som är bäst. Själva jul blir oftast mycket flängande fram o tillbaka, mycket planerande och pusslande. Men nu, tiden innan jul, är mest mysig. Man får börja tända ljus, öppna chokladkalendern får man göra på tisdag, och de första hem och fönster fylls med stjärnor, ljusstakar och diverse annat pynt. Man kan börja lyssna på julmusik, baka lussebullar, äta pepparkakor och dricka julmust eller glögg.
Min egen julkänsla har inte riktigt dykt upp ännu, tyvärr. Dagen till ära vaknade jag precis som jag somnade - med bultande huvudvärk... Men trots det har jag försökt jobba med julkänslan idag. Adventsljusstaken är uppe, både den med levande ljus och den i fönstret. Och små tomtar har också kommit fram. Lillebror min dök upp framåt kvällen, och hade med sig mammas kalender. Med både godis och saker, lite lyxig i år! Men nästan viktigast av allt så hade lillebror min med sig choklad som han bjöd på. Bästigaste lillebrodern!
Sedan har jag julstädat, grundligt dammsugit soffan och sådant som man aldrig annars gör. Och så har jag stortvättat, nästan all textil vi äger är nu ren. Slagit in några julklappar och skrivit mina julkort har jag också gjort, så nu ska bara sambon skriva sina. Han kom för övrigt hem från Stockholm idag, där han hälsat på lilla nya brorsonen som är en vecka gammal nu.

Nu ska jag slappa lite, och hoppas jag att huvudvärk ska ersättas med julkänsla. Trevlig första advent!

Härlig isgata

I lördags började det snöa. Till de flestas stora förvåning (antar jag) så la sig faktiskt snön. Supermysigt tyckte jag.
I lördags hade jag för övrigt Sångarstriden. En tävling för sektionerna på LTH med tre tävlingsmoment, kör, bordsvisa och fritt nummer som är en 12 minuter lång sketch där man enbart får sjunga. Själv deltog jag i kören, där vi framförde Bicycle race av Queen. Inga stora framgångar men jag blev en erfarenhet rikare. På väg hem från det hade det lagt sig några centimeter vitt fluff så när jag kom hem drog jag med sambon ut på en kvälls/nattpromenad. Supermysigt!
Igår, söndag, hade det blivit lite varmare, så snön hade till största delen smält till slask med vitt täcke ovanpå. Blött om fötterna, men det gjorde inte mig så mycket. Jag fikade och pratade strunt med närmsta vännerna på Espresso house några timmar och sedan hann jag hem och äta innan det bar iväg igen för bio. Mockingjay part 2 såg vi, sista delen i serien om Hungerspelen. Inte någon superbra film, jag har redan läst böckerna så jag visste vad som hända skulle. Men det var väldigt kul att komma iväg och göra saker med nära vänner.
Idag började dagen med att jag kom ut till ett fruset cykellås... Måttligt roligt, och när jag väl fick upp det igen upptäckte jag att det var mer än låset som frusit. Den spåriga slasken har även den frusit till. Inte så kul att cykla till skolan, men det gick det också. Jag tycker det är mysigt när det är kallt, och med snö, men spåriga cykelbanor av frusen slask klarar jag mig bra utan.

För övrigt så har sambon min blivit farbror till ytterligare en liten pojke. På lördagen föddes han, och sambon ska sannolikt upp och hälsa på lille livet nästa helg. Men då har jag annat för mig.

Det är ändå ganska vackert där det fortfarande är snö


Bra flow

Nu är det en period då det mesta flyter på. Jag har bra flow helt enkelt. Programmeringen är enligt schemat imorgon på labb 2, jag gjorde idag färdigt labb 4. Riktigt så bra ligger jag inte till i mattekursen, men jag är åtminstone i fas. Även de två småkurserna jag läser går just nu ganska smärtfritt, trots att det är grupparbeten. Dessutom fick jag idag, äntligen (!), reda på att jag är godkänd på funktionsteorin, kursen jag tentade för 3 veckor sedan.

För övrigt är det såklart alltid saker som händer, helgen som kommer är ganska fullbokad. Lördagen är det heldag med aktivitet och söndagen har jag mer än en sak planerat. Men det känns ganska roligt faktiskt. Här hemma håller vi på som vanligt. Sambon och jag har redan handlat chokladkalendrar och årets julkort, ifrån Unicef. För en del av de pengarna kommer det så småningom förhoppningsvis köpas bra saker till barn som behöver.
Jag har fixat ett antal julklappar som jag hämtade ut på posten idag och så har vi pysslat en del i köket. Igår bakade jag rågbröd och idag chokladtryffel. Även matmässigt har jag faktiskt varit lite aktiv och hjälpt sambon med mat både i måndags och idag, då jag annars alltid överlåter det till honom.

Jäst bröd

Dagens rätt


Visa fler inlägg