Rensarhelg

I fredags började städandet med en allmänstädning, en rejäl skurning av sopkärlen och lite plock i köket.
Lördagen började med en sväng till Emporia i Malmö, främst för att leta rock till sambon som inte har någon höstjacka. Dock var det enda som inhandlades ett par kängor till mig. Men de var jag ganska nöjd med, och jag fick lite andra saker uträttade också. Eftermiddagen roade jag mig med att tvätta, slänga strumpor med hål i och rensa mobilen. Jag lyckades frigöra 1,7 GB, det allra mesta i bilder, vilket jag var ganska nöjd med.
Idag har varit stora röjardagen. En riktigt grundlig städning på badrummet, omorganisation i städskåpet och lite annat smått och gott. Vi drog ut spisen och rengjorde både den och bakom den, det var väldigt välbehövt... Även spisfläkten fick sig en rejäl omgång. Fläktfiltret har tydligen inte rengjorts sedan sambon flyttade in i lägenheten, så det var verkligen hög tid att rengöra det och det både syntes och kändes. Dammsugits har det också gjorts, lite mer noggrant än vanligt, och golvytorna har faktiskt också våt-torkats, vilket inte direkt hör till vanligheterna hemma hos oss. Sedan roade jag mig med att rensa bilder och mail på mitt Google-konto. 2GB lyckades jag faktiskt frigöra hittills, men jag har inte hunnit gå igenom allt ännu.
Dessutom har vi nu plockat undan sommarens garderob och istället tagit fram höstskor, varmare jackor, mössor, vantar och halsdukar.

Det känns som att helgen blivit lite av en nystart. Rent på djupet och ingen skit i hörnorna. Det blev inte så mycket soffliggande som jag egentligen hade tänkt mig denna helgen, men det är lättare att både fokusera och ladda batterierna när man tagit sig tid till måsten först.
Nu väntar en period med relativt lite schemalagt innan tentavecka i slutet av oktober. November och december blir skolmässigt ganska hektiskt med krockade föreläsningar och mycket på schemat. Volleybollsäsongen drar också igång nästa helg, och så kommer lite annat skoj snart. Så jag kommer ha saker att göra, det är jag ganska säker på. Men just nu känns det ganska bra.
Nollegasque

Igår kväll avslutades nollningen med en finsittning. Redan vid 2 på eftermiddagen infann jag mig på förfesten där vi lekte lite och skålade lite skumpa för att vi (såklart) varit bästa faddergruppen. Vi lärde oss massor av roliga saker, faddrarna har hamnat på en mer jämn nivå med oss nu. Ett par timmar senare gick vi i samlad trupp till Kårhuset för själva eventets början. En grupp har under nollningen haft som uppdrag att göra en revy som skulle visas, och en annan grupp (som jag för övrigt var med i) hade i uppdrag att göra en film. Båda dessa visades och trots lite tekniska problem så blev det ganska bra ändå. De som håller i nollningen hade sedan anordnat lite skumpa till, medans tiden blev mogen för sittningen att börja. Kallt var det, men tillslut blev det dags att tåga iväg till festsalen. Utöver lite problem med stämplar vid ingången så gick kvällen riktigt bra. Olika grupper "gycklade", dvs sjöng sånger och gjorde andra upptåg, det delades ut lite pris och det applåderades i mängder. Förrätten var lite av en besvikelse, men resten var gott, trots att huvudrätten var lite kall och ärtorna drunknade i sås.
Man drack in sina teknologmössor, dvs hällde punch i dem o skålade med dem. Allt som allt en bra kväll. Efter middagen skulle det vara paus innan eftersläpp, dvs typ disco. Vi var ett gäng från faddergruppen som gick hem till en tjej och snackade en stund, innan kvällens slut.

Nu är nollningen slut och vi är officiellt ettor.Nyklippta klor

Att ha en katt som står och trampar på en och spinner värmer själen. Trampandet är ett beteende som kattungarna gör när de diar, för att stimulera mjölkproduktionen. Men många katter behåller beteendet och är ett tecken på välmående. Att de står och trampar på en betyder mer eller mindre att de tycker om en eller att de trivs. Ett ömhetsbevis helt enkelt. Öm blir man dock om katten har vassa klor... Jag tycker inte alls om att klippa klor på djur, och inte heller Elsa tycker att det är särskilt roligt att få klorna klippta. Därför skjuts det gärna framåt. Men för någon dag sedan kändes det att det var dags, blir de riktigt långa fastnar hon i saker, vilket känns ännu sämre än att klippa dem. Men med lite samarbete med sambon och lite väsande från katten så klippte jag i alla fall klorna på framtassarna åtminstone. Vilket kändes väldigt bra! Nu kan jag njuta av trampandet, utan att det varken gör ont eller förstör mina kläder.Visa fler inlägg