Födelsedag

Nu är det nästan en hel vecka sedan den stora händelsen, men jag har fyllt år!

Sambon väckte mig på morgonen med sång och paket. Sedan var jag i skolan hela dagen, och så avslutade vi med att äta ute på restaurang. En ganska bra dag sammanfattningsvis.

Sedan dess har jag haft fullt upp med skolan, träningen, match, mamma var på besök, sambon har varit sjuk och tiden rullar på med ganska hög takt. Mina projektkurser stressar mig en del, men jag fick idag tillbaka ett resultat på ett gammalt projekt som gick över förväntan. Så det ska nog lösa sig denna gången med.
(null)
Bilden från en dimmig dag någon gång förra veckan.

Hektisk helg

Denna helgen alltså... Känner att jag skulle behöva en helg efter denna helgen.

Jag började fredagen med två föreläsningar, varav jag var tvungen att gå lite tidigare från den senare. Sedan var jag snabbt hemom innan vi gick ner till stationen för att ta tåget till Småland. Väl där promenerade vi till kyrkan för begravning.
(null)
Efteråt var det middag och sedan åkte vi alla en sväng till dödsboet för att sortera saker. Efter det åkte jag tillbaka till Lund med tåget med sambon stannade kvar i Småland hos sin pappa. Jag snabbade mig och hann med sista halvan av träningen också på fredagskvällen. Väl hemma efter det behövdes det fixas mat och så behövdes det röjas och städas hemma.

Lördagmorgon cyklade jag till en biluthyrare för att plocka upp en bil, samlades med laget och körde 3 timmar norrut, för bortamatch mot Jönköping. Den förlorade vi 3-0 och så var det 3 timmar tillbaka hem i mörker och snö. Sedan lämnade jag tillbaka bilen och väl hemma kände jag mig helt knäckt.
Så blev det söndag, jag cyklade återigen till biluthyraren för att plocka upp en bil och samlas med laget. Denna gången var det bortamatch i Ängelholm. Jag slapp tacksamt nog att köra dit. Sedan spelade vi match som vi tyvärr förlorade 3-1. I slutet av tredje setet skadade sig vår coach, som idag var vår enda passare, vilket gjorde slutet av matchen ganska så avgjord. Tyvärr... Ett tråkigt sätt att avsluta vårt grymma spel på. Men det finns inte så mycket att göra åt. Tillbaka hem till Lund fick jag igen köra, vi var inom Helsingborg där vår coach bor och lämnade av henne på akuten så att hon kunde kolla upp sin skada. Förhoppningsvis var det inget allvarligt. Sedan sista biten hem och så lämnade jag återigen tillbaka bilen och cyklade hem.

Nu har jag landat i soffan, med ett täcke och med en sovande katt på magen. Superinspirerad att ha föreläsning kl 8 imorgon. Det har varit en intensiv helg, men jag ska avsluta den med choklad framför en serie.

Platspåsfetisch (Bildbomb)

Att ha katt, eller djur överhuvudtaget, är lite som att ha en extra person hemma. I och för sig så tar de mindre plats, äter mindre och så, men de har en helt egen personlighet och sina åsikter.
Vår lilla Elsa har många egenheter, bland annat en platspåsfetisch. Sätter man en plastpåse på golvet är Elsa direkt där och ska slicka på den. Varje gång. Numera handlar vi vanligtvis med tygpåsar för att undvika alla de där plastpåsarna. Men innan vi bytte kunde man räkna med att Elsa var och undersökte påsen inom en kort stund efter hemkomst. När påsen är tom kan hon ligga och åma sig på den, gnida sig ordentligt mot den och slicka på den. Även väskor funkar bra.
Sådan har hon alltid varit, översta bilden där hon krypit in i en påse är tagen i november -15. Sedan följer en mängd olika tillfällen, tills den sista längst ner i Ikea-påsen som är tagen bara för nån vecka sedan. 
 
 
 
 
 
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Visa fler inlägg