Alla hjärtans dag

Jag gissar att det idag läggs ut många blogginlägg med samma titel som mitt. Men det är ju trots allt ingen helt vanlig lördag i almenackan. Det är "alla mindre än tre:s dag", som en kursare påpekade, vilket det såklart blir för matematikstuderande om man skriver "hjärtans" som "<3:s". Men om man tänker på det så är det ju inte en helt dålig beskrivning. Det krävs högst två för kärlek, en som älskar och en som blir älskad. Älskar man sig själv så krävs bara en, sig själv.
Alla hjärtans dag handlar inte bara om kärleken till en partner, man kan älska så mycket mer. Kanske träffar man familjen och äter något gott tillsammans. Kanske samlas ett gäng vänner och har en härlig kväll. Kanske ser man till att ta en riktigt spadag själv, äta favoritmaten och efter det se favoritfilmen, för att hylla kärleken till sig själv, för att man förtjänar det.
Det finns många olika sorters kärlek, och alla bör uppmärksammas, särskilt en dag som denna. Jag hyser många kärleksfulla känslor, inte bara till sambon, utan exempelvis också för ett över en halvmeter högt svart monster, och kallad "Älsklingen" eller "Buse". Hunden alltså.

Hylla all sorts kärlek idag!

För egen del så blev det mest mys, promenad i stan och indiskt med sambon.
Fredagen den 13:e

Otursdag eller inte så är det imorgon Alla hjärtans dag, och eftersom idag var sista skoldagen innan dess så var temat såklart kärlek. På alla kaffemuggar var det skrivet något sött, det fanns en kram-ruta vid entrén och caféet sålde kärleksmums (som för övrigt heter kärleksmums endast när det är alla hjärtans dag. Annars heter dem Snoddas). En lite mysig dag trots allt.
Mindre mysigt är att det går tungt med räknandet just nu, och att för sambon börjar labbperioden idag. Det innebär många långa timmar i skolan för honom kommande veckorna. Jobbigt för honom och lite tråkigt för mig. Men även om det är otursdagen för de skrockfulla så är det åtminstone fredag!

På andra sidan stod det "Kommer du ihåg din första kyss?"


Vardagslyx

Inget säger väl lyxigt som spaghetti och köttfärssås. Eller?
Oavsett blir det lite lyxigare om man tänder lite ljus och använder fintallrikarna. Ibland är det vad man behöver. Lite lyx och efterrätt helt enkelt.Visa fler inlägg