Orvieto i bilder

Tillslut kommer här en del från Italien-semestern. Tyvärr är det krångel med min dator som inte vill koppla upp mot wifi, så det får bli de få mobilbilder jag har.


Vi hyrde ett hus i Umbria, som ligger precis intill Toscana. Närmsta lite större staden hette Orvieto.

Utsikten från huset var fantastiskt!

Och besöket in till Orvieto var ganska mysigt och lite överraskande. Katedralen ovan är alltså randig! Enormt kul när man kommer längs en liten gata och först bara ser den smyckade framsidan. När man sedan kommer närmre och torget öppnar upp sig ser man mer och mer av den randiga sidan. Allra roligast var nästan att den var randig även på insidan!


Mat och bak

Igår var vi hemma hos en kompis för bakprojekt. Vi gör det då och då när någon av oss har kommit på något man är sugen på att baka eller laga. Igår var temat hallon, eftersom vi hade färska. Och eftersom projekten brukar ta en hel del tid så bestämde vi oss för två projekt, ett bakprojekt och ett matprojekt. Bakprojektet var en choklad och hallonpaj.


Ett skal, en fyllning med mandelmassa och en hallontryffel med mörk choklad. God i små mängder men tryffeln blev ganska besk av den mörka chokladen och samtidigt sur av hallonen. Helt okej i små mängder men troligtvis inget vi kommer göra fler gånger.


Matprojektet var i grund och botten att vi ville försöka oss på att göra egen bearnaisesås.

Det var inte helt lätt, kaoset i köket var värre än vad som någonsin tidigare skådats. Och då var vi ändå i ett korridorskök... Såsen blev väldigt god, men skar sig direkt vid servering. Det var kritisk att hålla den varm men inte för varm och när vi ställde den på bordet så gick det åt skogen direkt. Men det var åtminstone god innan den skar sig, och faktiskt även efteråt, även om det inte såg så gott ut.


En väldigt dålig bild på den kompletta måltiden. Pankopanerad aubergine och zucchini, kluftpotatis, lite kokt maj och sallad. Och så bearnaisesåsen såklart. Sambon var inte så förtjust i grönsakerna, men vi andra två tyckte att det blev gott. Fast bearnaisesås försöker vi nog oss inte på igen. 

En kommentar
publicerat i Mat/Bak
Taggar: Bearnaisesås, Choklad och hallonpaj, Gäng med baktankar

Promenad i Dalby

Igår när delar av sambons familj var här, efter att vi varit på Hallongården, så bestämde vi oss för att gå en sväng i nationalparken som ligger utanför Dalby. Det är väldigt nära Lund så vi svängde inom lägenheten och hämtade lite att fika på först. Sedan körde vi ut till Dalby Söderskog, en av Sveriges nationalparker.


Vi började åtminstone där... Men parken är väldigt liten (tydligen) och vi hamnade långt utanför, på en ledmarkering som visade mot Skrylle. Halvvägs ungefär insåg vi att vi nog inte var på rätt spår och vände hemåt. Ingen av bilderna ovan är från den faktiska parken utan från området intill. Men vi fick trots det en trevlig promenad, lite fika och trevligt sällskap. Så vi är trots det ganska nöjda.


Visa fler inlägg