Skolstart

Idag börjar skolan. Lite nervöst är det. Särskilt som jag läser lite zig-zag med kurserna, lite från årskurs 1 och lite från årskurs 2 så överlappar vissa saker. Bara en föreläsning som precis överlappar fram till oktober, sedan lite mer efter det och fram till jul. Det känns dessutom som att det var superlänge sedan jag höll på med matte. Eller höll på med skola överhuvudtaget. Som fenomenet med att man inte förstår hur man skulle kunna göra något som innan semestern, hur man klarade det. Hoppas att man kommer in i det snabbt. Annars blir det en tuff början. Nollningen pågår ett bra tag till, även om man inte behöver gå på allt. Veckans dagar fylls upp ganska snabbt ändå.

Ryggen på min overall


Nollning igen

I söndags började nollningen lite halvt med en tjejträff för de tjejer som ska läsa på sektionen. Lite lekar och fika. Under tiden hade sambon en kompis över och se gjorde sushi tillsammans. Lite misslyckat blev det men båda hävdade ändå i slutänden att de blev gott. Jag själv är inte förtjust i sushi överhuvudtaget och ännu mindre förtjust efter att ha smakat riset de gjorde. Jag höll till godo med ugnspannkaka istället.
Igår började nollningen på riktigt, först rektorn som pratade, upprop och lekar med faddergruppen. Ninjaleken vann jag faktiskt! Sedan lite mer lekar och lunch hemma hos en av faddrarna. Sedan info om första årets kurser och mer lek, fika och sedan gick jag hem efter en ganska lång dag trots allt.
Idag hade vi "framtidens ingenjör"-föreläsning vilket handlade till stor del om reflektion och självinsikt. Lite flummigt och lite utdraget. Efter lunch slog vi ett världsrekord, vi gjorde världens största mänskliga kugghjul. Måttligt inspirerande men ändå.

Sambon 21

Igår fyllde sambon år! Hans 21-årsdag firades först med sång och paket i sängen. Efter frukost cyklade sambon och jag iväg på jakt efter en ostronkniv. Kvällens måltid skulle nämligen gå i havs-tema. Ingen lycka hade vi, det fanns inte en ostronkniv att få tag på någonstans. Men vi hade också uppdrag att köpa godis och det gick betydligt bättre. Lite för bra, våra ögonmått var inte så pålitliga och vi fick med oss lite mer än vi hade tänkt oss. På eftermiddagen droppade gästerna in och det serverades först toast med räkor, och ostronen som öppnats på något sätt. Sedan piggvar med brynt smör till och hasselbackspotatis. Till efterrätt créme brulée och lite senare även tårta som jag hare lagt ihop och dekorerat. Vi avslutade kvällen med att spela Trivial Pursuit, vilket gick hyfsat bra ändå.Visa fler inlägg