Ledighet

Vad det är underbart att vara ledig!
Efter en väldigt hektisk månad behövde jag verkligen vara ledig. Men ledig betyder sällan sysslolös. Här nere på Österlen, hos mamma, finns nästan alltid saker att hitta på, små projekt. Först och främst vilade jag igår. Sov, tittade lite på tv, och sov lite mer. På kvällen kom lillebror ner och vi hälsade på hemma hos syster min, som precis är hemkommen från Tyskland. Jag som tycker om att organisera fick i uppgift att sortera hennes örhängen på ett träd hon köpt i Tyskland.Sedan idag har vi rensat ut i mammas grovkök, då där ska läggas nytt golv snart. Allt på golvet ska bort, dvs allt från skåp och hyllor ska packas ner och det mesta fick staplas ute i garaget. Så sysslolös har vi inte varit.

Påsklov

Igår när jag gick hem från skolan tog jag officiellt påsklov. Idag har jag också avnjutit min första påsklovsdag. Såklart började den med sovmorgon. Det är ju det viktigaste med att vara ledig. När sambon ändå dragit upp mig för frukost så sydde vi lite i våra påslakan, vanligtvis finns de ett hål längst upp, för att stoppa in händerna när man sätter på påslakanet. Våra har inte haft några sådana hål, så vi gjorde några, med symaskin lånad av mamma.
Sedan var det match, sista seriespelsmatchen för säsongen. Lite tråkigt att det är slut, dessutom avslut med förlust, men det var en rolig match att spela.
Efter det var det lite pyssel hemma, och sedan åka ner till Österlen, till mamma. Kvällen avslutas med lite lyx med pizza. Och mys med vovven. Imorse hade ja tre kilo katt på magen, ikväll 30kg hund på magen. Lite skillnad...Våffeldagen m.m.

Ja, senaste inlägget är sedan efter tentan. Den visade sig gå ganska bra, trots starka tvivel på det under repetitionstiden. Dessutom är projektet för kursen nu inlämnad och redovisad, vilket inneburit att vi denna veckan har haft 3 kurser samtidigt. Men nu är linjära algebran över, slut och klar. Väldigt skönt!
Min nya kurs har börjat, beräkningsmatematikens verktyg, vilket är programmering. Jag som aldrig någonsin gjort sådant innan har lite problem ännu, men de är väl som det ska vara. Om några månader så ska det väl inte heller va så stora problem.

Sedan senast har det också hunnit vara våffeldagen, då jag hade vänner över på våffel-brunch. På kvällen hade sambon över sina vänner, så det slutade med att jag enbart åt våfflor den dagen. Och några digistive-kex...

Sedan har också spexet jag gått med i haft premiär! Denna föreställningen missade jag tyvärr, men ikväll ska jag se den! Ska bli mycket spännande!

Visa fler inlägg