Stenshuvud i bilder

Sambon och jag, kanske framförallt jag, har som mission att besöka Sveriges nationalparker. Så när en kompis till mig skulle åka till Stenshuvud med sin pojkvän och erbjös oss följa med var svaret ganska givet. En halvregning dag i oktober åkte vi därför ner ner tillsammans för att gå en sväng i naturen.
 
 
 
Vi började med att gå upp på topparna för att skåda utsikten.
 
 
 
På väg upp på en av höjderna mötte vi betesdjur, gissningsvis ungdjur. Det måste varit någon speciell sort, då alla hade en vit rand över magen, de allra flesta svarta men någon brun fanns det också. Det var som tidigare nämnt en regning dag, så pälsen i pannan lockade till sig så härligt på dem.
 
 
 
 
Såklart fick jag och min vän för oss att vi skulle klappa dem. Hon lyckades röra en av dem på mulen, medan jag lyckades klia den som är på nedesta bilden i pannan. Det verkade den uppskatta, men när hon skulle försöka göra detsamma reste den på sig och gick iväg. Lite roligt.
 
Efter topparna gick vi i alla fall ned på sandheden, mot havet.
 
 
 
Väl nere på stranden sprack molntäcket upp lite och vi fick lite sol. 
 
 
 
Sedan gick vi en runda till och svarde på en tipsrunda som fanns. Antar att Nationalparksstatusen såg till att där fanns ett Naturrum, så där var start och mål . Vinsten för alla rätt på rundan var en lupp, men vi hade ett fel... Men vi fick en knapp och var ganska nöjda med det. Vi avslutade sedan dagen med ett besök på Kiviks musteri. Mysigt och en check på listan för oss!
#1 - - Perre:

Oj vilka fina bilder!! Det är ju så att man längtar dit.

Svar: Tack! Vi har ju så fin natur.
Dess

#2 - - GoForFit:

Åh, så himla fint!

Sv: Det låter superbra ju! Jaså? Men då måste vi vara riktigt lyckliga ju, kanske ska fortsätta spendera så mycket?! Haha ;) Nä, vi skulle nog kunna få ned våra kostnader på mat en hel del och fortfarande kunna äta bra mat samt äta ute lika ofta som nu om vi bara prioriterade om på vissa punkter :)

Svar: Finns ju så mycket vackert omkring oss! :)
Dess

#3 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Såg underbart ut! :)

Svar: Ja, när solen tittade fram blev det ännu bättre! :)
Dess